Bugun...



Saadet Partili Kılıç, Antalya'nın sorunlarını Meclis'e taşıdı

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç “Antalya’nın Sorunları”nı Meclis'e taşıdı.

facebook-paylas
Tarih: 05-06-2024 17:32

Saadet Partili Kılıç, Antalya'nın sorunlarını Meclis'e taşıdı

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç “Antalya’nın Sorunları”nı taşıdığı TBMM Genel Kurul konuşmasında şunları söyledi:

"Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim uçuşu için havalanan uçakta geçirdiği kaza sonucu şehit olan pilotlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır; Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başı sağlığı diliyorum. 
Antalya’mız, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda ekonomik potansiyeliyle de öne çıkan bir şehrimizdir. Antalya’mız, milli gelire en büyük katkıyı sunan illerimizin başında gelmektedir.
Bugün; nüfusu yaklaşık 3 milyona yaklaşan Antalya’mız her yıl ortalama 15 milyon turisti ağırlamaktadır. Bununla birlikte sebze ve meyve üretiminde hem iç piyasayı besleyen hem de ciddi oranda ihracat geliri elde edilen bir merkez konumundadır.
Milli gelire katkısına oranla Antalya’mız en az yatırım yapılan illerimizin başında gelmektedir. Bu durum gerçek potansiyelin zenginliğe dönüşmesini engellemektedir. 
Turizm başkenti olarak bilinen güzel Antalya’mız, sadece güneş ve deniz turizmi ile sınırlı kalmamalı, daha geniş bir ekonomik çeşitliliğe kavuşturulmalıdır.
Tarım ürünleri, dünya çapında tanıtılmalı ve desteklenmelidir. Sanayi alanında da, teknoloji ve inovasyona dayalı yatırımlarla, Antalya'mızın ekonomik çeşitliliği arttırılmalıdır.

Antalya’mızda yıllardır çözülemeyen bir trafik sorunu vardır. Karayolları kapasiteleri yetersiz, kıyı şeridi boyunca konuşlanan şehrimizde alternatif ulaşım yöntemlerinin ivedilikle hayata geçirilmesi bir zarurettir.
Antalya’nın yaşanabilir örnek bir kent olabilmesi, yakın ve uzak vadede ulaşım sorunları yumağı içine girmemesi için en ekonomik ve en akılcı ulaşım-altyapı yatırım projelerinin hayata geçirilmesi gerekmektedir. 
Vatandaşlar ulaşımda planlama, denetim ve hizmet istiyor.
Geçtiğimiz dönem soru önergesi ile de gündeme getirdiğimiz; daha önce defalarca ertelendikten sonra nihayet ihale edilen Antalya-Alanya Otoyol Projesinin bir an önce tamamlanması gerekmektedir.
Ancak ne var ki; ihalesi yapılalı 6 aydan fazla bir süre olan otoyol projesinde halen çakılan tek bir çivi yok! 
Antalya-Manavgat arasındaki D-400 karayolunun yükü azaltacak potansiyele sahip Antalya-Belek arasındaki turizm yolu devam ettirilerek tamamlanmalı ve alternatif oluşturulmalıdır. 
2013 yılında Eskişehir-Antalya ve Konya-Antalya Yüksek Hızlı Tren Demiryolu Hatlarının 2023 yılında açılacağı vaat edildi, ancak bugüne kadar sadece proje aşamasında kaldı, bu projelerin de bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.
Antalya trafiğinin çözümü için artık siyaset üstü bir anlayışla yapısal adımlar atılmalı. Kentin doğusu ile batısını bağlayacak bir metro yatırımının temellerinin yerel ve merkezi yönetim iş birliğinde süratle atılması gerekmektedir.

Bir diğer husus tarımdır. Nüfusunun %90’ı tarımsal üretim süreçlerine etkin katılan Antalya’mızın yaylaları Korkuteli ve Elmalı gibi ilçelerimiz, Antalya’mızın turizm özelliği dolayısıyla kalkınmış ilçeler sayılmaktadır. 
Bu sebeple ilçelerimiz, kırsal kalkınma desteklerinden neredeyse hiç faydalanamamaktadır. Bu durum acilen düzeltilerek ilçelerimiz desteklerden yararlandırılmalıdır.
Büyükşehir yasasından sonra köylülerimizin meraları ve otlaklarına el konuluyor, buralar şirketlere peşkeş çekiliyor. Bundan derhal vazgeçin, köylünün merasından elinizi çekin!
Bakınız; Expo 2016 Antalya, 2016 yılında “Dünyanın en büyük organizasyonu” diye tanıtımını yaptınız ve o dönemin parasıyla 1 milyar 700 milyon lira harcadınız. Ancak sonuç olarak; âtıl bıraktınız, parsellere ayırıp satışa çıkardınız. 10 ay önce bunu da sorduk, ancak cevap yok!
Bir afet oluyor Antalyalı başının çaresine bakmak zorunda bırakılıyor. 
Antalya’mızda meydana gelen sel, fırtına ve hortumlar; Demre, Kumluca, Finike ve Manavgat ilçelerimizde ciddi hasara yol açmıştı..
Hortum, sadece Kumluca’da 1000 dönüm seraya zarar vermiştir. 
Maliyetlerden dolayı zaten beli bükülen çiftçilerimiz bir de afetler sonucunda yeni bir yükün altına girmişlerdir. Afetlerden olumsuz etkilenen çiftçilerimize mutlaka ilave destekler yapılmalı ve zararları derhal telafi edilmelidir.
Geliniz, artık Antalya’mıza üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçin, gereken adımları daha fazla gecikmeden atınız.
Aksayan yönler düzeltilmeli, yanlış yatırımlardan vazgeçilmeli, israftan uzak durulmalıdır ki şehrimizi ayağa kaldıracak çalışmalar için kaynak ve fırsat bulunabilsin.
İktidar olarak; Antalya’nın hakkı olan yatırımları daha fazla geciktirmeden hayata geçirin, böylelikle hem Antalya’ya he de ülkemize çok önemli katkıda bulunmuş olursunuz diyor, genel kurulu saygıyla selamlıyorum."







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI