Bugun...



Saadet Partili Kılıç, Antalya-Alanya otoyolunu sordu

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Antalya-Alanya Otoyolunun yapımına ne zaman başlanacağına dair Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi sundu.

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2024 18:05

Saadet Partili Kılıç, Antalya-Alanya otoyolunu sordu

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Antalya-Alanya Otoyolunun yapımına ne zaman başlanacağına dair Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi sundu. Önergede şu ifadelere yer verildi:


"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir URALOĞLU tarafından Anayasanın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 22.05.2024

Şerafettin KILIÇ
Antalya Milletvekili


Antalya’mız; 3 milyona yaklaşan nüfusu ve sahip olduğu doğal ve tarihî güzellikleriyle cazibe merkezi olması sebebiyle her yıl kendi nüfusundan kat kat fazla yerleşik ve dönemsel misafiri ağırlamaya devam etmektedir. 

Hâl böyle olunca mevcut altyapı ve kara ulaşım yolları ihtiyaca cevap vermekte zorlanmaktadır. Özellikle Antalya’mızı doğu ilçelerine, Doğu Akdeniz’e, Güneydoğu’ya ve Ortadoğu’ya bağlayan tek yol olan D-400 karayolunun Alanya’ya kadar olan kesiminde çok ciddî yoğunluk görülmektedir. Bu durum zaman ve enerji kaybına sebep olmaktadır. Daha önce özellikle seçimlere yakın zamanda yapılacağı ilan edilen Antalya-Alanya Otoyolu’nun yapımına ne zaman başlanacağı merak edilmektedir.

Bu bağlamda; 

Bahse konu güzergâhta trafik yoğunluğunu azaltmak adına planlanan başka bir çalışma var mıdır?
Otoyolun ihalesi 16 Aralık 2023 tarihinde yapılmasına rağmen yapım işi neden halen başlatılmamıştır? Otoyol ne zaman faal hale gelecektir?
İhaleyi kazanan Limak AŞ niçin sessiz durmaktadır? 
Vatandaşlarımız bu yolu ücretli mi geçecektir? Ücretli olacaksa ise bedeli ne kadar olacaktır?
Günlük araç geçiş garantisinin 45 bin araç olduğu doğru mudur? Geçiş garanti sayısı neye göre belirlenmiştir?







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI