Bugun...



Rektör Özkan, Antalya Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 08-11-2023 20:17

Rektör Özkan, Antalya Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret ederek Enstitü Müdürü Emine Erkal ile atölyeleri gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ESERLERİYLE KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMALARI BİZİ MUTLU ETTİ

Kaleiçi’nde bulunan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nü gezen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Geleneksel kültürümüzü araştıran ve onu yaşatmak için yeni nesiller yetiştiren, ürünler tasarlayıp üreterek geliştiren, ürettiğini vatandaşlarla buluşturan ve aynı zamanda alanında uzman kişiler tarafından eğitim veren Antalya’nın öncü kurumlarında olan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nü gezerek değerli müdürümüzden bilgi aldık. Yaptıkları çalışmalarla hem ülkemize hem de Antalya’mıza katkıları yadsınamayacak kadar önemli bir yer tutuyor. Projeleri, koleksiyonları ve ürettikleri eserleriyle kültürümüze daima sahip çıkmaları bizleri çok mutlu etti.” dedi.

Atölyeleri gezdiğinde el emeğinin sanata dönüşmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Rektör Özkan, “İçerisinde bulunan usta öğreticileri ve öğrencileri sayesinde El Sanatları Teknoloji Alanı, Grafik ve Fotoğraf Alanı, Halkla İlişiler Alanı, Giyim Üretim Teknolojisi Alanı, Kuyumculuk Teknolojisi Alanı, Sanat ve Tasarım Alanı, Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanında çok önemli katkıları gelecek nesillere aktararak devam ettiriyorlar. Akdeniz Üniversitesi olarak birlikte yapacağımız iş birliği ile de bu alanlarda ve yeni projelerle kültürümüzü, geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi, el sanatlarımızı akademik alanda da geliştirerek toplumumuza kazandırmayı hedefliyoruz. Yapacağımız iş birliği ile hem Antalya Olgunlaşma Enstitümüz hem de Akdeniz Üniversitemizin değerli öğrencileri birbirlerinden alacakları maksimum fayda ile kültür, el sanatları ve tasarım alanında bilgi alışverişinde bulunacaklar.” şeklinde konuştu.

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü içerisinde bulunan atölyeleri ve koleksiyonları da gezen Rektör Özkan, usta öğreticiler ve öğrencilerle de sohbet ederek yaptıkları el emeklerinin çok değerli olduğu bilgisini paylaşarak katkılarından dolayı teşekkür etti.

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, Rektör Özkan’a ziyaretinin anısına hediye takdim etti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI