Bugun...



Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu'nun başucu niteliğindeki kitabı "Yabancı Dil Öğretmeni Yetiştirme" raflarda!

Yabancı dil öğretim programlarına yeni ve sistematik bir soluk getirmeyi amaçlayan “Yabancı Dil Öğretmeni Yetiştirme” kitabı, İnkılâp Kitabevi imzasıyla okurlarıyla buluşuyor. Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu’nun engin bilgi birikimi ve deneyimiyle şekillenen kitap, yaptığı tespit ve önerilerle benzerlerinden ayrılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 09-10-2022 17:32

Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu'nun başucu niteliğindeki kitabı

Yabancı dil öğretim programlarına yeni ve sistematik bir soluk getirmeyi amaçlayan “Yabancı Dil Öğretmeni Yetiştirme” kitabı, İnkılâp Kitabevi imzasıyla okurlarıyla buluşuyor. Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu’nun engin bilgi birikimi ve deneyimiyle şekillenen kitap, yaptığı tespit ve önerilerle benzerlerinden ayrılıyor.

Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu’nun kaleme aldığı “Yabancı Dil Öğretmeni Yetiştirme” kitabında yabancı dil öğretimi kavramsal olarak geniş ve farklı açılardan ele alınırken; okurların durumu, çalışma şekilleri ve uygulamaları da dikkatli bir şekilde detaylandırılıyor. Kavramlar üzerine pedagojik, sistemsel ve uygulama açısından derinlemesine bir çalışma yapılan “Yabancı Dil Öğretmeni Yetiştirme”, öğrenilenlerin hayata geçirilmesi için hangi koşulların sağlanması gerektiğini ortaya koyuyor.

Bayraktaroğlu, kaleme aldığı bu kitapla “öğretici merkezli” olan eğitim türünün “öğrenici merkezli” olana doğru geçişi için çaba sarf ederken; yabancı dil öğretmeni yetiştirme meselesinin, öğrenici merkezli olarak ele alınması gerektiğini vurguluyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla raflardaki yerini alan “Yabancı Dil Öğretmeni Yetiştirme”; MEB, YÖK ve üniversitelerin Yabancı Diller Eğitimi bölümlerindeki öğretmen yetiştirme programlarına katkıda bulunmak üzere yapılan nokta atışlarıyla faydalı bir kaynak oluşturuyor.


Kitap Hakkında
Bu kitabı kaleme alırken temel amacımız MEB, YÖK ve üniversitelerin Yabancı Diller Eğitimi bölümlerindeki yabancı dil öğretmeni yetiştirme programlarına katkıda bulunmak ve bu alanda hâlihazırdaki durumumuzu, uluslararası nitelikli araştırma, çalışma ve uygulamaları da dikkate alarak gözden geçirmek olmuştur.

Oldukça kapsamlı bir açıdan ele aldığımız konuları, yabancı dil eğitimi ile ilgili olarak belirlenmiş bulunan amaç ve hedeflere de destek olmak amacıyla ilgililerin dikkatine sunuyoruz. Özü ve niteliği gereği, “öğretici merkezli” değil, bunun yerine “öğrenici odaklı” bir eğitim türü olan yabancı dil eğitimi için ve bunun üzerine kendini geliştirmek isteyen herkes için bu kitap, mesleki gelişimin nasıl edinilmesi gerektiği konusunda vazgeçilmez bir başucu kılavuzu olacaktır.


Yazar Hakkında
Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu

Talas (’61) ve Tarsus (’65) Amerikan Kolejleri’nde okudu. AÜ DTCF’de İngiliz Edebiyatı, Latince ve Osmanlı Tarihi alanlarında lisans eğitimi gördü. Akademik kariyerine ODTÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Beşerî İlimler Bölümü’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında öğretim görevliliği yaparak başladı. İngiltere Leeds Üniversitesi’nde “Dilbilim ve İngiliz Dili Öğretimi” alanında yüksek lisans, Londra Üniversitesi Eğitim Enstitüsü’nde Eğitim Bilimleri Yeterlilik Diploması alarak aynı kurumda Uygulamalı Dilbilim ve Yabancı Dil Eğitimi alanında doktora eğitimi gördü. Cambridge Üniversitesi’nde uzun yıllar Uygulamalı Dilbilim, Türk Dili ve Kültürü alanlarında öğretim üyeliği görevinde bulundu. Cambridge Yabancı Diller Merkezi’nin (The Cambridge Centre for Languages, Sawston Hall) 22 yıl kurucu direktörlüğünü yürüttü. Bu arada, 1997 yılında yine Cambridge’de, Atatürk ilkeleri doğrultusunda Türk çocukları için Uluslararası Bakalorya Diploması veren “Uluslararası Türk Lisesi”ni kurdu. Türkiye’de Koç Lisesi ve Koç Üniversitesi’nin kuruluşlarında merhum Vehbi Koç’un eğitim danışmanlığını yürüttü. 2000 yılında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından “T.C. Devlet Üstün Hizmet Madalyası” ile taltif edildi.

2007 yılından beri Türkiye’de çeşitli vakıf ve devlet üniversitelerinde öğretim üyeliği ve üst düzey idarî görevler üstlenerek “Türkiye’de Dil Eğitimi” alanında incelemelerde bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanmış çok sayıda makalesi ve 8 kitabı vardır.


Künye
Tür: Dil Eğitim
Yayın Direktörü: Gülşen İşeri
Yayıma Hazırlayan: Saliha Ulusoy
Son Okuma: Şeyda Bakırcan
Kapak Tasarım: Emir Tali
Sayfa Tasarım: Aslı Varol







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kitap Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI