Bugun...



Prof. Dr. İlkay Kasatura, mutlu olmak için Önce Kendini Tanı diyor

Psikoloji Uzmanı Prof. Dr. İlkay Kasatura, Epsilon’dan çıkan kitabı Önce Kendini Tanı’da mutlu olabilmek için insanın kendini tanımasının ne kadar önemli olduğuna ışık tutuyor. Okurlarını, yaşamın en önemli süreçlerinden biri olan kendini tanıma yolculuğuna davet eden Kasatura elli yedi yıllık mesleki tecrübesi, birikimi ve tatlı sohbetiyle bu yolculuğa eşlik ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 04-02-2023 18:38

Prof. Dr. İlkay Kasatura, mutlu olmak için Önce Kendini Tanı diyor

Psikoloji Uzmanı Prof. Dr. İlkay Kasatura, Epsilon’dan çıkan kitabı Önce Kendini Tanı’da mutlu olabilmek için insanın kendini tanımasının ne kadar önemli olduğuna ışık tutuyor. Okurlarını, yaşamın en önemli süreçlerinden biri olan kendini tanıma yolculuğuna davet eden Kasatura elli yedi yıllık mesleki tecrübesi, birikimi ve tatlı sohbetiyle bu yolculuğa eşlik ediyor.

Sabahları aynada karşılaştığınız, dişlerini fırçaladığınız, saçlarını beğenmeyip yeniden yaptığınız, “Geç kaldın hadi koş!” diyerek evden çıkardığınız biri var. Gece yastığa başınızı koyduğunuzda aklından geçenleri toparlamaya çalıştığınız biri… Üzüldüğünde, kızdığında, yanıldığında size sesini duyurmaya çalışan biri… Onu duyuyor musunuz? Dahası, onu tanıyor musunuz?

Yaşamın en önemli süreçlerinden biri, kendini tanıma yolculuğu. Elbette özenli bir dikkat, duyuş ve biliş gerektiriyor; vaat ettikleri ise paha biçilemez. Bu keyifli yolculukta şimdi karşı koltuğunuzda; elli yedi yıllık mesleki tecrübesi, birikimi ve tatlı sohbeti ile Prof. Dr. İlkay Kasatura oturuyor.

Prof. Dr. İlkay Kasatura’nın kaleme aldığı Önce Kendini Tanı’da konu konuyu açarken karşılaşacağınız bütün kavramlar, sorular ve cevaplar kendinize yeniden ve daha dikkatle bakmanızı, şimdiye kadar olduğundan daha fazla “tanış” olmanızı sağlayabilir.

Önce Kendini Tanı, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

PROF. DR. İLKAY KASATURA HAKKINDA
Prof. Dr. İlkay Kasatura, 1966 İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitirdikten sonra 1 yıl Çapa Tıp Fakültesi Psikoloji Laboratuvarında “Testlerin Uygulanması” eğitimini gördü. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde psikolog olarak çalışmaya başladı. 1971’de Sağlık Bakanlığı’nca İngiltere’de Kent’de Mabledon Hastanesi Yüksek Lisans merkezine gönderilerek 3 yıllık grup analitik psikoterapi ve Davranış Tedavisi eğitimi gördü. Warlingham Park hastanesine 6 aylık süre ile Mabledon Hastanesi’nden burslu olarak gönderilerek bağımlılığın bireysel ve grup analitik tedavisi konusunda eğitim gördü. Türkiye’ye döndükten sonra Dr. Faruk Bayülken’in kurduğu Türkiye’nin ilk gündüz hastanesinde (Beşiktaş Gündüz Hastanesi) bağımlılara ve ailelere yönelik Bireysel ve Grup Psikoterapiler başlattı. 1976’da “Kaygı ve kişilik özellikleri arasındaki ilişki” konusunda doktorasını verdi. 1980’de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne dönerek aile terapileri ve bağımlılara yönelik grup psikoterapileri başlattı. 1983’de Dr. Yıldırım Aktuna tarafından Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde kurulan Amatem’de ilk kez alkol bağımlılarına yönelik “Grup analitik psikoterapi”leri ve aile tedavilerini başlattı. Her yıl yüzlerce bağımlının bir araya geldiği “Amatem Bağımlılık Dayanışma Grubu”nun kurulmasını sağladı. Ülke geneline dağıtılan Amatem bültenlerinin editörlüğünü yaptı. 1984 yılında bağımlıların isteği üzerine Hastane Başhekimi Dr. Yıldırım Aktuna tarafından, bu günün kutlanmasının İlkay Kasatura’nın da doğum günü olan 23 Ocak’ta yapılmasına karar verildi. 1988 yılında Doçent olarak gençlik ve aile sorunlarıyla, bağımlılığın tedavisine yönelik 60’a yakın bilimsel araştırma ve yayını bulunan İlkay Kasatura, 1996 yılında Profesör olarak Kocaeli Üniversitesi’ne atandı. Psikolojik Danışmanlık bölümünü kurdu, Yüksek Lisans eğitimini başlattı. 2000 yılında İstanbul’da Ticaret Üniversitesi’nde Psikoloji Bölümünü kurdu. Uygulamalı Psikoloji alanında yüksek lisans başlattı. İlkay Kasatura 1980-1996 yılları arasında Prof.Abdülkadir Özbek ve Moreno Psikodrama Enstütüsü tarafından açılan Psikodrama eğitimini de gece ve hafta sonları 1800 saati tamamlayacak şekilde 16 yıllık bir eğitimden geçerek Psikodrama Terapisti olmuş, bunun arkasından 3 yıl süre ile de Analitik Psikodrama eğitimini tamamlamıştır. Bu ara 4 yıl Psikodrama eğitimi vererek 9 Psikodrama Terapisti mezun etmiştir. 2000-2004 yılları arasında Taksim Tıp Merkezinde yöneticilere yönelik stres yönetimi seminerleri vermiştir. Ruh sağlığı hastalıklarında bireysel ve grup psikoterapileri uygulamıştır. Halen Gayrettepe’deki muayenehanesinde tıbbi destek gereken durumlarda psikiyatrist işbirliği ile evlilik, aile, bağımlılık tedavileri ve gençleri mesleki olarak yönlendirme, okul başarılarını sağlamak üzere ilgi alanı ve yeteneklere göre okul başarılarını verimli hale getirmektedir.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kitap Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI