Bugun...



Portakalda analiz zorunluluğu kaldırıldı

KUTSO’nun girişimleriyle, portakal ihracatında %100 analiz zorunluluğu kaldırılmıştır.

facebook-paylas
Tarih: 07-01-2021 19:40

Portakalda analiz zorunluluğu kaldırıldı

Portakalda yaşanan sıkıntı kalktı
KUTSO’nun girişimleriyle, portakal ihracatında %100 analiz zorunluluğu kaldırılmıştır.
Konu ile ilgi açıklama yapan Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay şöyle dedi:


"Tarım ve Orman Bakanlığı aldığı karar ile, ihraç edildiği ülkeye bakılmaksızın, yurt dışına gönderilen portakalın 1 Ocak 2021 itibariyle yüzde 100 analize tabi tutulmasına karar vermişti. Bu uygulama ile ilgili çekincelerimizi ve üreticimize olan zararlarını Ak Parti Antalya Milletvekilimiz Atay Uslu aracılığı ile Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ilettik. Tarım Bakanımız da, çekincelerimizi uygun bularak uygulamayı iptal etti. Sorunlarımız ile ilgilenen Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye ve desteklerinden dolayı Milletvekilimiz Sayın Atay Uslu’ya teşekkür ediyorum."


Antalya Milletvekili Atay Uslu portakal ihracatındaki analiz problemi  konusunda Tarım Orman Bakanı  ile bir görüşme yapıp, Sn Bakana çiftçinin taleplerini iletmişti.
Tarım Orman Bakanlığı ilgili  ülkelerle görüşerek, portakal ihracatı analizinde eski sisteme dönülmesini sağladılar ve sorun çözüldü.

Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI