Bugun...



Özay Günsel Çocuk Üniversitesi’nin düzenlediği “Liseler Arası Çevre Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu

Yarışma sonucunda, İzmir Özel Çakabey Lisesi, Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi, Anabilim Fen ve Teknoloji Lisesi, İzmir Özel Türk Koleji, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Yakın Doğu Koleji ve Teknofen Koleji ödül kazandı.

facebook-paylas
Tarih: 19-06-2022 17:09

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi’nin düzenlediği “Liseler Arası Çevre Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu

Yarışma sonucunda, İzmir Özel Çakabey Lisesi, Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi, Anabilim Fen ve Teknoloji Lisesi, İzmir Özel Türk Koleji, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Yakın Doğu Koleji ve Teknofen Koleji ödül kazandı.
Özay Günsel Çocuk Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, GÜNSEL, NERİTA ve Fikret Yüksel Vakfı iş birliği ile gerçekleştirilen “Liseler Arası Çevre Yarışması” sonuçlandı. Yarışma kapsamında Türkiye ve KKTC’den 17 takım ve 84 öğrenci, “Proje”, “Çevreci Taşıtlar” ve “Farkındalık” kategorilerinde yarıştı.
Çocukların; var olan çevre sorunları ile ilgili farkındalık kazanmalarını ve ürettikleri önerilerle, sorunun çözümünün bir parçası haline gelmelerini amaçlayan yarışmada çocuklar, takım çalışması ile kendi projelerini tasarlayarak çevre dostu taşıtlar da geliştirdi.


Üç kategoride dokuz takım ödüllendirildi
Şefik Emre Coşkun, Filiz Güleç Kutlu, Alper Elbirler, Efe Çukur, İrem Beceren ve Ali Can Uyar’dan oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucu üç kategoriden dokuz takım ödüle layık görüldü.
Yapılan değerlendirme sonucunda “proje kategorisinde” büyük ödülün sahibi İzmir Özel Çakabey Lisesi’nden Kombiyo takımı olurken; Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi’den Greyfurt Team aynı kategoride “Yaratıcılık Ödülü”, Anabilim Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Biyoloji Canavarları “Takım Çalışması Ödülü” ve İzmir Özel Türk Koleji’nden Strabonun Gençleri takımı ise “Jüri Özel Ödülü” ile ödüllendirildi.
Yarışmanın ikinci kategorisi olan “Çevreci Taşıtlar”da ise Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nden Green Goblins takımı “Tasarım Büyük Ödülü”nün sahibi oldu. Aynı kategoride Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden “Eternal” takımı “Yaratıcılık Ödülü”, 20 Temmuz Fen Lisesi’nden Çevreci Birlik  takımı ise “Jüri Özel Ödülü”nün sahibi oldu.
Farkındalık kategorisinde de büyük ödülün sahibi Yakın Doğu Koleji’nden “Bitki Anjiyografları” takımı olurken, Teknofen Koleji’nden Kuzenler takımı ise “Takım Çalışması Ödülü”nü kazandı.


Gelecek yıl yüz yüze yapılacak
Özay Günsel Çocuk Üniversitesi; paydaşları ile birlikte bu yıl ilk kez düzenlediği “Liseler Arası Çevre Yarışması”nı gelenekselleştirerek her yıl düzenlemeyi amaçlıyor. Yarışmanın, gelecek yıl yüz yüze yapılması planlanırken Türkiye ve KKTC’den çok daha geniş bir katılımla oluşturulacak lise takımlarını KKTC’de buluşturarak bir çevre festivali de amaçlıyor.
Anna Günsel: “Düzenlediğimiz yarışma lise öğrencilerimizin çevre ilgili farkındalık kazanmalarını sağlarken, ürettikleri projelerle, çevre sorunlarında çözümün bir parçası haline gelmelerini amaçladık.”
Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Anna Günsel, düzenledikleri “Liseler Arası Çevre Yarışması”na katılan bütün takımları tebrik ederek, “İklim değişikliklerine bağlı çevre sorunları, yeni bir yaşam tarzı benimsenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Düzenlediğimiz yarışma ile bir yandan lise öğrencilerimizin konuyla ilgili farkındalık kazanmalarını sağlarken diğer yandan ürettikleri projelerle, çözümün bir parçası haline gelmelerini amaçladık” ifadesini kullandı.
Liseler Arası Çevre Yarışması’nı gelecek yıl, KKTC’de yüz yüze yapacaklarını söyleyen Anna Günsel, “Gelecek yıl yarışmamızı bir çevre festivali ile birleştirerek Türkiyemiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimiz liselerinde eğitim gören öğrencileri, KKTC’de bir araya getirmeyi planlıyoruz” dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI