Bugun...



Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali başladı

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, 200 katılımcı ile 3 gün sürecek olan Olympos Gökyüzü Bilim Festivali’nin açılışı konuşmasını yaparak katılımcıları ziyaret etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-08-2021 17:59:32 Tarih: 13-08-2021 17:54

Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali başladı

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, 200 katılımcı ile 3 gün sürecek olan Olympos Gökyüzü Bilim Festivali’nin açılışı konuşmasını yaparak katılımcıları ziyaret etti.
Kozmik Anafor Astronomi Platformu tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, 13-16 Ağustos tarihleri arasında ışık kirliliğinden yeterince uzak olan Kumluca ilçesindeki Olimpos Antik Kenti'nde yapılacak. Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil gökyüzü etkinliği olan festivalde bu sene, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gözlemevi Sorumlusu Prof. Dr. Osman Demircan, İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Emin Özel ve Türkiye Uzay Ajansı yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu tarafından söyleşiler ve sunumlar gerçekleştirilecek.

Festivalde aynı zamanda uzman astrofotoğrafçılar Okan Doğu, Tuncay Kaçar, Metin Altundemir ve Ahmet Kahraman'ın vereceği eğitimlerle, tüm katılımcılar uzay fotoğrafı çekmeyi öğrenecek. Etkinlik alanında kurulacak teleskoplarla gezegenleri ve galaksileri izleyebilecek olan katılımcılar, aynı zamanda uygulamalı bilimsel atölyelere de katılabilecek. Gün boyu gözlem ve söyleşilerin süreceği festivalde aynı zamanda konserler düzenlenecek.
Zafer Emecan ‘’Bu ekinliğin yapılmasında Kumluca Belediyemiz ve Kumluca Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu yanımızda. Kendisinden etkinliğimizin açılışını yapmasını istedik. Kısıtlı imkanlarla bu etkinliği yapmaya çalışıyoruz. Belediyemizin desteği olmasa ciddi anlamda çok zorlanırız. Büyük ihtimalle bu etkinliği yapamayız’’ dedi.

 

 

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ‘’Biz Kumluca’mızda Türkiye’nin dört bir yerinde yaşayan büyüklerimize küçüklerimize Büyük Aile diye hitap ederiz. Ben sizlere de aynı şekilde Büyük Ailem Kumluca Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivaline hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. Bizim Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali Türkiye’de zor şartlarda yapılan Zafer Hocamındı katkılarıyla yapılan ilk organizasyon. Güvenilir bir ortam hazırlayan Zafer Hocama da ayrıca teşekkür ediyorum. Kıymetli Katılımcılar çocuklarımızın geleceğine katkı sağlamak için toplanmış bulunuyoruz. Biz sadece akademisyenlerimizin değil, Türkiye’deki bilime gökyüzüne kendisini adamış 7’den 77’ye her büyüğümüzün, arkadaşımızın, dostumuzun burada ben de varım ben de bu işe katkı koyacağım diyenler için toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada geleceğe bir adımda biz koyacağız. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum ‘’dedi.

Türkiye Uzay Ajansı yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu ‘’Bu sene pandeminin etkileri biraz azaldığı için fiziksel olarak gökyüzü şenlikleri yapılmaya başlandı. 20 gün önce Konya Bilim Merkezi’nin şenliğine katıldım. İki gün önce de Türkiye Uzay Ajansı’nın toplantısı için Antalya Saklıkent’teydik. Şimdi de buradayız. Güzel bir etkinlik olmasını diliyorum. İnşallah gençlerimize bilimi ve astronomiyi sevdireceğiz" diye konuştu.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI