Bugun...



Nitelikli Dolandırıcılık Yapan 10 Şahıs yakalandı

FİLO’dan Kiraladıkları Araçları İnternet Üzerinden Satarak Nitelikli Dolandırıcılık Yapan 10 Şahıs yakalandı

facebook-paylas
Tarih: 12-05-2025 22:15

Nitelikli Dolandırıcılık Yapan 10 Şahıs yakalandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimizde faaliyet gösteren bazı araç kiralama firmalarının Filo Araç Kiralama Lojistik Şirketleri üzerinden kiraladıkları araçları bu şirketlerin bilgisi dışında internet üzerinden satışa çıkararak 3. şahıslara sattıkları bilgisinin elde edilmesi üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğimiz görevlilerince yapılan çalışmalarda;

İstanbul ilinde faaliyet gösteren 3 ayrı lojistik şirketin toplam 73 aracı, ilimizde faaliyet gösteren 2 ayrı firmaya sözleşme ile kiraladığı, bu firmaların şikayete konu araçları %30 peşinat ve 24 - 48 ay değişen vadelerle satışa çıkarıp araç devir vaadi sözleşmesi düzenleyerek sattığı, bu yöntemle toplam 120 Milyon Türk Lirası dolandırıcılık olayı gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve 10 şahıs görevlilerimizce YAKALANMIŞTIR.

Olay ile ilgili 3 araç kiralama firmasında yapılan aramada elde edilen; 7 adet dizüstü bilgisayar, sözleşme asılları, senetler ve dijital materyallere el konulmuş, şikayete konu 73 araçtan 68' i bulunarak yediemin otoparkına ve ruhsat sahiplerine TESLİM EDİLMİŞTİR. 

 “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan adli makamlara sevk edilen 10 şüpheliden 6’sının hakkında adli kontrol kararı uygulanmış, 4’ü  TUTUKLANMIŞTIR.

Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçlularla mücadelemiz, yasaların verdiği yetki ve sorumluluk bilinci ile hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ"







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİŞ/EMNİYET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI