Bugun...



Nesrin Ünal: Üreticiye teşvik vereceğiz tarımsal üretimi artıracağız

İyi Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nesrin Ünal, Elmalı ve Kaş’ı ziyaret etti. Antalya’nın tarım üretiminde çok geride kaldığını belirten Ünal, “Üreticimize vereceğimiz teşviklerle tarımsal üretimi cazip hale getirerek yaklaşan gıda krizine karşı önlem alacağız” dedi. Ünal, üreticiye verilecek desteklerden de bahsetti. Ünal, Tarım Lisesi ve Tarım Üniversitesi açılması için de öncülük edeceğini söyledi

facebook-paylas
Tarih: 09-03-2024 16:33

Nesrin Ünal: Üreticiye teşvik vereceğiz tarımsal üretimi artıracağız

Nesrin Ünal: Üreticiye teşvik vereceğiz tarımsal üretimi artıracağız
İyi Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nesrin Ünal, Elmalı ve Kaş’ı ziyaret etti. Antalya’nın tarım üretiminde çok geride kaldığını belirten Ünal, “Üreticimize vereceğimiz teşviklerle tarımsal üretimi cazip hale getirerek yaklaşan gıda krizine karşı önlem alacağız” dedi. Ünal,  üreticiye verilecek desteklerden de bahsetti. Ünal,  Tarım Lisesi ve Tarım Üniversitesi açılması için de öncülük edeceğini söyledi

TARIM LİSESİ VE TARIM ÜNİVERSİTESİ GELİYOR
İyi Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nesrin Ünal, Antalya’da gezmedik ilçe, çalmadık kapı bırakmıyor. Elmalı ve Kaş’ı ziyaret eden Ünal, sohbet ettiği çiftçilere tarım alanındaki projelerinden bahsetti. Elmalı’nın Tekke, Zümrüt, Bayındır ve Akçay mahallelerini ziyaret eden Ünal, “Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana ülkemizin tarımsal üretiminde başı çeken şehirlerden olan Antalya'mızın tarımsal üretim kapasitesini ve kalitesini artıracak önlemler alarak şehrimizi sürdürülebilir tarımda öne çıkarmayı hedefliyoruz. Tarımda su tasarrufunu özendirerek su kaynaklarımızı koruyacak, üreticimize vereceğimiz teşviklerle tarımsal üretimi cazip hale getirerek yaklaşan gıda krizine karşı önlem alacağız” dedi. Antalya’daki önemli bir eksikliğe değinen Nesrin Ünal, “Üreticinin bilinçlenmesini sağlayacak, yeni nesli üretime teşvik edecek Tarım Üniversitesi ve Tarım Lisesi’nin açılması için öncülük yapacağım. Bu topraklara sahip çıkmak bizim görevimiz” diye konuştu.

BİZİM TOPRAĞIMIZ PROJESİ
Tekkede Abdal Musa türbesini ziyaret edene İyi Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nesrin Ünal, daha sonar Kaş Gömbe beldesinde esnafla buluştu. Esnafa projelerinden bahseden Ünal, “Şehrimizin ekolojisini koruma altına alarak, halkımıza ucuz ve sağlıklı tarım ürünleri yetiştirme ilkesiyle hareket edeceğiz. Tarımsal üretimi toprağımızı ve çevremizi kirletmeden, ucuz ve sürdürüle- bilir bir biçimde planladığımız Bizim Toprağımız Projesi ile şehrimizin tarımsal üretimini uzun vadeli olarak planlayacağız. Antalya'mızda, çağımızın gereksinimlerine uygun bir teknolojinin kullanıl- dığı, verimli ve sürdürülebilir bir tarım üretimini sağlayabilmek adına, belediyemizin öncülüğünde Bizim Toprağımız Projesi'ni başlatacağız. Proje çerçevesinde, Kırsal ve turizm alanı ayrımını gerçeklere uygun bir biçimde düzenleyeceğiz. Tarım sektörüne bilgi ve girdi desteği vereceğiz. Tarım danışma hatları kuracak, gezici teknik elemanlarla üreticiye ücretsiz destek vereceğiz” diye konuştu.
ORGANİZE TARIM ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ
Ünal konuşmasının devamında, “Kapalı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması için öncülük yaparak suyumuzu verimli kullanmayı teşvik edeceğiz. Ağaçta kalan narenciyeyi üreticiden alarak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtacağız. Halkımıza destek olurken, üreticimizin yanında duracak ve ağaçlarımızın kesilmesini engelleyeceğiz. Şehrimizin refüj ve parklarını narenciye, zeytin, keçiboynuzu ağaçlarıyla ve yabani bitkilerle süsleyecek, maliyeti düşürürken su kullanımını en aza indirerek uzun ömürlü ve sürdürülebilir peyzaj çalışması yapacağız. Organize tarım alanları oluşturarak tarımsal üretimi teşvik edeceğiz. Antalya'da özellikle az su ile yaşamını sürdürebilen zeytin ağacını yaygınlaştırmak adına fide desteği vereceğiz. Ata tohumu, fide ve diğer tarımsal girdilerde üreticimize destekler sunacağız. Belediye bünyesinde tarımsal makinalar satın alacağız. Üreticimize makinalı tarımda kiralama modeli ile ve çok düşük kiralarla destek olacağız” diyerek tarım projelerini anlattı. Ünal daha sonra İyi Parti Elmalı Belediye Başkan Adayı Mehmet Çetin’in Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı. 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI