Bugun...



Mobilet'te bu ay: Mart

Sosyal keşif, planlama ve paylaşım platformu Mobilet, Türkiye’nin pek çok ilinde katılımcıları kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle buluşturmayı sürdürüyor. “Mobilet’te Yerin Hazır!” mottosu ve yenilenen yüzüyle kullanıcılarının sosyal yaşamlarına açılan kapı olmaya devam eden Mobilet; Mart ayı boyunca Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Mersin, Niğde, ve Trabzon'da gerçekleşecek pek çok farklı etkinliği katılımcılarla buluşturuyor.

facebook-paylas
Tarih: 21-03-2023 23:29

Mobilet'te bu ay: Mart

Sosyal keşif, planlama ve paylaşım platformu Mobilet, Türkiyenin pek çok ilinde katılımcıları kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle buluşturmayı sürdürüyor. Mobilette Yerin Hazır!” mottosu ve yenilenen yüzüyle kullanıcılarının sosyal yaşamlarına açılan kapı olmaya devam eden Mobilet; Mart ayı boyunca Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Mersin, Niğde, ve Trabzon'da gerçekleşecek pek çok farklı etkinliği katılımcılarla buluşturuyor.

 

Kolay ve hızlı bilet satın almanın yanı sıra kullanıcıların tüm keşif, sosyal etkileşim ve paylaşım deneyimini tek bir platform üzerinden yaşayabilmelerine olanak vererek yalnızca bilet satın alma değil bir sosyal paylaşım platformu da olan Mobilette Mart ayında da yeriniz hazır! Yenilenen yüzü ve Mobilette Yerin Hazır!” mottosuyla kullanıcılarını kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle buluşturmayı sürdüren Mobiletin Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Mersin, Niğde, ve Trabzon'da öne çıkan etkinliklerinden bazıları şu şekilde;

 

Hem yetişkin hem çocuk oyunları Ankara’da…

Albert Camusnün, aşırı savurganlığı, tuhaflığı, ahlâksızlığı ve acımasızlığıyla tanınan ve despotluğuyla hatırlanan Romanın üçüncü imparatorunu anlattığı ünlü eseri Caligula, Ankara Devinim Tiyatrosunun farklı reji yorumu ve anlatımıyla 20 Mart Pazartesi akşamı Ankara Devlet Tiyatrosu Akün Sahneside tiyatro severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 

Oyun oynamayı bilmeyen çocukların gülemeyeceğini bu yüzden tüm çocukların oyun oynaması gerektiğine inanan Komik Palyançonun mutluluklar ülkesindeki çocuklara geleneksel oyunları ve spor yapmayı öğreterek tüm çocukların gülmeye eğlenmeye başlamasını anlatan müzikli interaktif çocuk oyunu Komik Palyaço Gezilerde” 26 Mart Pazar günü; yoksul efendisi için zenginlik ve saygınlık elde etme peşinde koşan bir kediyi anlatan kült Avrupa masalı “Çizmeli Kedi” müzikli interaktif çocuk oyunu olarak 25 Mart Cumartesi günü; küçük bir kız ile kurt arasındaki olaylara dayanan bir Avrupa halk masalı olan Kırmızı Başlıklı Kız”dan uyarlanan interaktif müzikli çocuk oyunu Kırmızı Şapkalı Kurt Masal Diyarında” 26 Mart Pazar günü; köylünün altınlarını devden korumaya çalıışan Akıllı İbiş ve dev ile birlik olup Akılı İbiş’i kandırmaya çalışan Cakcek ve hepsinin bu macerada başından geçenleri anlatan müzikli interaktif çocuk oyunu Akıllı İbiş” 25 Mart Cumartesi günü ve sevgiyi, hayvanları korumayı, sözümüze sadık olmanın yanı sıra  aklımızı kullanmanın ve geliştirmenin yararını anlatan çocuk oyunu Rengarek Anka(Tuğrul) Kuşu” 26 Mart Pazar günü Demiurk Sahnede minik tiyatro severlerin karşısına çıkacak. 

 

Kadınlar İzmirde sahnede

Ece Temelkuran’ın aynı isimli kitabından esinlenerek Selen Uçer ve Seray Şahiner tarafından kaleme alınan Bütün Kadınların Kafası Karışıktır” Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu yapımı ile tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor. Kadınların küçük, komik, bölük pörçük öykülerini seyirciyle buluşturan, Deniz Işın, Elit Andaç Çam, Ayfer Tokatlı, Kazım Semih Varol ve Selen Uçerin sahnede karakterlere hayat verdiği oyunun yönetmen koltuğunda ise Orçun Ucal oturuyor. Hem keyifli hem de bir o kadar gerçek hikâyeleri sahneye taşıyan Bütün Kadınların Kafası Karışıktır” 20 Mart Pazartesi akşamı Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu ve 21 Mart Salı akşamı İzmir AKM Yunus Emre Salonunda İzmirli tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

 

 

lt film gösterimleri ve müzik dolu akşamlar Eskişehirde

Başrollerini Robert de Niro, Cybill Shepherd, Jodie Foster ve Harvey Keitelin paylaştığı Martin Scorsese'nin Altın Palmiyeli kült filmi Taxi Driver/Taksi Şöförü 20 Mart Pazartesi akşamı ve Amerikalı yönetmen Tim Burton’ın  1984 yılı aynı adlı kısa filminin 2012 yılı yeniden yapım versiyonu olan 3 boyutlu fantastik, korku ve komedi türlerindeki stop-motion animasyon filmi Frankenweenie 26 Mart Pazar akşamı F/Stop Eskişehirde sinemaseverlerle buluşacak. 

 

Edebiyattan sahneye Korkuyu Beklerken”

Korkularından başka silahı olmayan bir adamın, silahları parçalanana kadar mücadele ettiği bir kavga. Usta edebiyatçı Oğuz Atay’ın kaleminden sahneye uyarlanan ve Doğukan Uludağ’ın yönetmen koltuğunda oturmasının yanı sıra tek kişilik performansı ile göz doldurduğu Korkuyu Beklerken” oyunu 21 Mart Salı akşamı Niğde Kültür Merkezi ve 22 Mart Çarşamba akşamı Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde hem tiyatro hem edebiyat severlerle buluşacak. 

 

Soluksuz kovalamaca Her Şey Bedava” Çanakkalede

Nobel ödüllü İtalyan oyun yazarı Dario Fo tarafından kaleme alınan Her Şey Bedava” seyirciyle buluşmayı sürdürüyor. İtalya varoşlarında yaşam ve sınıf mücadelesi veren işçilerin karşılaştıkları güçlükleri anlatan oyun, iki işçi ailesinin gündelik yaşamlarının dışında gelişen olaylar karşısında, birbirlerine ve sisteme karşı verdikleri mücadelenin komedisi olarak sahnede hayat buluyor. Sürekli yükselen hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan çocuklar, yaşlılar, kadınlar ve işçiler, fiyatların zamlanmasına karşı hep birlikte eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar veriyorlar ve "Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! Her şey bedava" diyerek süpermarketteki yiyeceklere el koyarlar. Dario Fo'nun uluslararası alanda en çok tanınan ikinci oyunu olarak kabul edilen Her Şey Bedava” Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Cenk Tunalı, Eylül İlbey ve Sertaç Akkayanın keyifli oyunculuklarıyla sahnelenen oyun; 30 Mart Perşembe akşamı Çanakkale ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezinde seyircilerle buluşacak.           

 

Genç piyanist ve besteci Evgeny Grinko göz alıcı performansı ile Anadoluyu dolaşıyor

Bugüne dek 2 uzun, 6 kısa albüm yayınlayan ve duygusal besteleri ile kazandığı ününü 'Valse' adlı parçasıyla pekiştiren genç piyanist ve besteci Evgeny Grinko, hafızalardan silinmeyecek performanslarıyla üç farklı şehre konuk olmaya hazırlanıyor. Türkiyede verdiği konserlerle kendine has bir dinleyici kitlesi yaratan, Valse, Jane Maryam, Serenade ve One Upon A Time gibi eşsiz eserlere sihirli parmaklarıyla hayat veren piyano dehası Evgeny Grinko; 28 Mart Salı akşamı Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi Genco Erkal Salonu, 29 Mart Çarşamba akşamı Eskişehir, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi ve 30 Mart Perşembe akşamı Bursa - Merinos Atatürk KKMde dinleyicilerle buluşacak.

 

Muhteşem Diva” Trabzona konuk oluyor

Florence Foster Jenkins 1940lı yılların New Yorkunda sanatsal etkinlere ve müzikal dünyasına fon yaratma konusunda bir öncü olmuştur. Kendisi müziğe fazlasıyla bağlı, tutkulu bir kadın olan Florence, yıllardır içinde kalan opera şarkıcısı olma hayalini gerçekleştirmeye karar verir.  Peter Quilterin yazdığı ve Bora Severcan’ın yönettiği Muhteşem Diva”, New York Manhattanda yaşayan eksantrik karakter Florence Foster Jenkinsin gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Baş rollerini Asuman Dabak, Atılgan Gümüş, Gülen Karaman, Yiğit Yapıcı, Selen Severcan ve Deniz Bicenin paylaştığı Muhteşem Divanın müzikleri Murat Kodallı tarafından sahnede canlı olarak icra edilmektedir. “Unutulmaz sesi”, ilginç yorumu” ve göz alıcı performansıyla” Florence Foster Jenkinsin gerçek ve bir o kadar da komik hikayesini anlatan Muhteşem Diva” 28 Mart Salı akşamı Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR/SANAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI