Bugun...



Miran: ‘Enflasyon farkı aylık verilmeli’

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Memurlara ödenecek 6 aylık enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi gerektiğini vurguladı.

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2022 18:11

Miran: ‘Enflasyon farkı aylık verilmeli’

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Memurlara ödenecek 6 aylık enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi gerektiğini vurguladı.


‘Enflasyonist ortamda yetmiyor’
Temmuz ayında Memurlar yüzde 7 oranında toplu sözleşme zammı alacaklar. Memur ve memur emeklilerine Temmuz ayında yüzde 7.5 oranındaki Ocak zammını geçen 6 aylık enflasyon kadar da fark ödenecek. Alınan kararın olumlu bir adım olduğunu ancak enflasyon farkının altı ayda bir değil, aylık olarak ödenmesi gerektiğini vurgulayan Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Toplu sözleşme kararıyla enflasyon farkının altışar aylık dilimler hâlinde maaşlara yansıtılması önemli bir adım ama bu enflasyonist ortamda yeterli gelmiyor. Memurlara enflasyon farkı aylık yansıtılmalıdır. Sabit gelirlilerin alım gücünü korumak için önlem alınmalıdır. Memurun alım gücünü kaybetmemesi için enflasyon rakamları kontrol altına alınıncaya, stabil durum üretilinceye kadar iki ayrı seçenek düşünülebilir. Ya aylık olarak enflasyon farkını yansıtma ya da alım gücü daha da düşmesin diye en azından üçer aylık yansıtma şeklinde uygulama olmalıdır” dedi.
Ek zam ve ücretlerin asgari ücret tutarı kadarından vergi muafiyeti gibi adımları takdir ettiklerini belirten Miran, “Düşük gelirli kamu görevlilerinin geçinmekte zorlandıklarını, bu noktada enflasyona karşı tedbirlerin hayata geçirilmesi ve enflasyona karşı alım gücünün korunması gerektiğini söyledi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI