Bugun...



Milli yüzücü Sefa Yurtkölesi Akdeniz Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi

Bedensel engelli milli yüzücü Sefa Yurtkölesi, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide konuşan Yurtkölesi, başarılarla dolu hayat hikayesini anlattı.

facebook-paylas
Tarih: 02-11-2023 18:10

Milli yüzücü Sefa Yurtkölesi Akdeniz Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi

Bedensel engelli milli yüzücü Sefa Yurtkölesi, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide konuşan Yurtkölesi, başarılarla dolu hayat hikayesini anlattı. Yurtkölesi, moderatörlüğünü  Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Öğr. Üyesi Cenk Temel’in yaptığı söyleşide engellerle başa çıkmanın yollarından başarısının sırlarına kadar pek çok konuya değindi. Aşılamayacak gibi görünen engelleri, başarıya olan inancıyla ve kararlılıkla çalışarak aştığını ifade ederek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

İŞİN SIRRI SEVGİ

Öğrencilere seslenen Sefa Yurtkölesi, “İşin sırrı sevgi diyebilirim. İnsanları seveceksiniz, doğayı seveceksiniz, hayatı, yaşamayı seveceksiniz. Yaptığınız işi seveceksiniz ve güzel yapacaksınız. Sevdiğiniz zaman zaten başarı arkasından geliyor. Ben de lise okurken beden eğitimi öğretmenimin aracılığı ile yüzme ile tanıştım. 2 aylık kısa bir çalışmanın ardından Türkiye şampiyonu oldum. 4 kulvarda 4 altın madalya alınca milli takım kampına davet edildim. Daha sonra Kıtalararası Yüzme Şampiyonası'na gittiğim zaman ülkemize bronz madalya kazandırdım. Manisa’ya da uluslararası madalya getiren ilk ve tek bedensel engelli sporcuyum” diye konuştu.

YARINLARINIZ İÇİN BUGÜNDEN YATIRIM YAPIN

Trombositopeni-radius yokluğu (TAR) sendromu kaynaklı kemik eksikliği nedeniyle kol ve bacaklarını büyük ölçüde kullanamayan Sefa Yurtkölesi, lisede beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle yüzme sporuna başladığını ifade ederek “Sizler de geleceğin öğretmenleri, antrenörleri olacaksınız. Belki siz de başkalarının hayatlarını değiştirebilirsiniz. Onun için farkındalığınızı geliştirin ve gücünüzün ve değerinizin farkına varın. Çok çalışarak yarınlarınız için bugünden yatırım yapın.” şeklinde konuştu.

KENDİNLE BARIŞIK OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Söyleşiye annesiyle birlikte gelen Yurtkölesi, TAR sendromlu olarak dünyaya geldiğine değinerek bu süreçte en büyük desteği ailesi ve arkadaşlarından gördüğünü belirterek, “Hayata pozitif yaklaşmak, kendinle barışık olmak çok önemli. Kendimle dalga geçebilen biriyim. Başkalarının takılmalarına da hiç aldırmıyorum. Keyifli biriyim. Başkalarının elleriyle yaptıkları şeyleri ayaklarımla yapabiliyorum. Yaşamayı seviyorum.” ifadelerini kullandı.

“SANA SARILMAK İSTİYORUM”

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, söyleşi sonunda Sefa Yurtkölesi ile önce tokalaştı ardından müsaade edersen sana sarılmak istiyorum. Gerçekten bizlere ilham oldun. Bugün eminim bu salondaki herkes senden güzel şeyler öğrendi. İyi ki bugün bizimleydin. Hem kendi adıma hem de Spor Bilimleri Fakültesi adına çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

AYAK İLE SELFİ

Söyleşi sonunda “Siz hiç ayak ile selfi çektirmemişsinizdir. Şimdi size bu zevki de tattırayım” diyen milli yüzücü Sefa Yurtkölesi, öğrencilerle birlikte selfi çekti. Sefa Yurtkölesi, söyleşinin ardından kendi hayatını anlattığı Hayatın Sefa’sı adlı kitabını öğrenciler için imzaladı.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI