Bugun...



Michelin'den kış dönemi için kararsız kalanlara lastik alternatifleri

Lastik sektöründe uzun ömürlü teknolojiler geliştiren ve sürücülere maksimum performans sunmaya devam eden dünya lastik devi Michelin, kış lastiği seçiminde “Kış Lastiği mi” yoksa “Dört Mevsim Lastiği mi?” konusunda kararsız kalan sürücülere farklı alternatif sunmakla birlikte; lastik seçimi ne olursa olsun, lastiklerin mutlaka 3PMSF kış sertifikasına sahip olması gerekliliğine işaret ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 02-11-2021 14:42

Michelin'den kış dönemi için kararsız kalanlara lastik alternatifleri

“Michelin CrossClimate2” ve “Michelin Alpin6”

 

Lastik sektöründe uzun ömürlü teknolojiler geliştiren ve sürücülere maksimum performans sunmaya devam eden dünya lastik devi Michelin, kış lastiği seçiminde “Kış Lastiği mi” yoksa “Dört Mevsim Lastiği mi?” konusunda kararsız kalan sürücülere farklı alternatif sunmakla birlikte; lastik seçimi ne olursa olsun, lastiklerin mutlaka 3PMSF kış sertifikasına sahip olması gerekliliğine işaret ediyor.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sürücülerin gündeminde nasıl bir kış lastiği seçsem kararsızlığı yaşanıyor. Bu konuda karar vermek çoğu sürücü için maalesef kolay olmuyor. Seçim kararsızlığı büyük ölçüde kış lastiği ile dört mevsim lastikler arasında gerçekleşiyor. Lastik sektöründe uzun ömürlü teknolojiler geliştiren ve sürücülere maksimum performans sunan dünya lastik devi Michelin, kararsızlık yaşayan sürücülere iki tavsiyede bulunurken, lastik seçimi ne olursa olsun alınacak lastiklerin kış sertifikasına sahip olması gerektiğine işaret ediyor.

Dört mevsim lastiklerin yıl boyunca hareketliliği sağlamak için tasarlandığını ve yaz – kış lastiklerinin çeşitli avantajlarından yararlanarak mevsim ne olursa olsun sürüş güvenliği sunduğunu belirten Michelin, dört mevsim lastiklerin, yoğun kar yağışı gibi aşırı hava koşullarının üstesinden gelmek için üretilmediğine dikkat çekiyor. Dört mevsim lastiklerin ıslak zemin, hafif buzlanma ve hafif kar yağışı gibi koşullarda en iyi performansı sergilediğini belirterek, bu yüzden dört mevsim lastiklerin, kış koşulları ile nadiren karşılaşılan durumlarda mevsim geçişlerinde lastiklerini değiştirmek istemeyen sürücüler için önerildiğini vurguluyor. Kış lastiklerinin ise yoğun kar yağışı gibi zorlu hava koşullarının üstesinden gelmek için tasarlandığını ve 7°C'nin altındaki düşük sıcaklıklarda tam performans verdiğini belirten Michelin, özel kauçuk yapısına ve sırt desenine sahip kış lastikleri ıslak zeminde suyu en iyi şekilde tahliye ederek, suda kızaklama (aquaplaning) riskini en aza indirdiğine dikkat çekiyor. Kış latikleri üzerinde bulunan lameller (kılcal kanallar) sayesinde de karlı zeminde üstün performans sergilediği belirten Michelin, kış lastiklerinin özel sırt deseni sayesinde de daha büyük pençe etkileriyle karlı zeminde aracın çekiş gücü desteklediğine işaret ediyor.

Sürücülerin seçimi ne olursa olsun, lastik seçerken en önemli konunun lastiğin kış sertifikasına sahip olması olduğunu belirten Michelin, kış lastiği sertifikasının (3PMSF), bağımsız kuruluşlar tarafından gerçek kış koşullarında test edildikten sonra verilen bir sertifika olduğuna dikkat çekiyor.

 

Sürücüler hangisini seçmeli?

Hava şartlarının değişkenlik göstererek bölgesel iklim farklılıkların keskin bir şekilde yaşandığı ülkemizde, sürücülere kış lastikleri konusunda çeşitli alternatifler sunan Michelin; lastik seçiminde zorlu kış koşuları ile ne sıklıkla karşılaşıldığının önemli olduğuna dikkat çekiyor. 7°C'nin altındaki düşük sıcaklıklar, yoğun yağan yağmur veya kar yağışı gibi zorlu kış koşullarıyla sık karşılaşılıyorsa; kış lastiklerinin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor ve bu konuda zorlu kış koşullarında uzun ömürlü güvenlik sunan Michelin Alpin 6 lastiklerin doğru bir seçim olacağını ifade ediyor. Zorlu kış koşulları ile nadiren karşılaşıldığı durumlarda da her mevsim kullanılabilen dört mevsim lastiklerin tercih edilebileceğini belirten Michelin, hem yaz hem de kış koşullarında sürüş güvenliği ve performanstan ödün vermek istemeyen sürücülere Michelin’in yeni nesil dört mevsim lastiği Michelin CrossClimate2'yi öneriyor.

 

Öngörülemeyen koşulların uzmanı: Michelin CrossClimate 2
Michelin’in yeni nesil dört mevsim lastiği MICHELIN CrossClimate 2, kuru ve ıslak yollarda frenleme performansı, enerji verimliliği ve uzun ömürlülük açısından yaz lastiğinin avantajlarını sunarken, karlı zeminde ve düşük sıcaklıklarda yol tutuşu ve frenleme performansı açısından kış performansından ödün vermiyor. MICHELIN CrossClimate 2, bileşim ve sırt yapısı başta olmak üzere bileşenlerinin tümünü kapsayan yenilikçi bir ileri teknolojiler kombinasyonunu bünyesinde barındırıyor. Benzersiz özellikleri, sırt yapısı için kullanılan malzemeler ile sırt deseni arasında mümkün olan en etkin dengeyi sağlayacak ve ilk kilometreden son kilometreye, bir başka deyişle 1,6 mm’lik yasal diş derinliği sınırına ulaşana kadar, uzun süre yüksek performans veren yeni nesil Dört Mevsim lastiklerin tasarlandığını gösterecek şekilde geliştirildi. 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen dokuz testin altısında zirvede yer alan MICHELIN CrossClimate 2 ayrıca, yuvarlanma direncini düşüren ve lastik ömrünü uzatan bileşimleri ve kademeli kanalları sayesinde sağladığı kusursuz kilometre performansı ile öne çıkıyor.


Zorlu Kış Koşulları için Michelin Alpin 6
MICHELIN Alpin 6’nın özel sırt deseni, gelişmiş teknolojisiyle yasal sınır olan 1,6 mm’ye kadar, ilk günkü performansı korumasını sağlıyor. Aşındıkça değişen sırt deseni sayesinde yasal diş derinliğine kadar tahliye alanından ödün vermiyor. Bu sayede lastikler, yüksek yol tutuşu ile mükemmel karlı zemin performansında süreklilik sağlıyor. Öte yandan, çok katmanlı sırt bileşeni sayesinde lastik aşındıkça çekiş kaybını önlemek için yeni formüllü özel kauçuk bileşeni kullanılıyor. Böylece kış performansından son kilometreye kadar ödün verilmiyor. Inovatif Evergrip Teknolojisi ile lastikler ilk kilometreden son kilometreye kadar güvenle seyahat etme avantajı sunuyor. Ayrıca yenilikçi diş derinliği göstergesi ile lastikler yasal sınır olan 1,6 mm’ye kadar kolaylıkla takip ediliyor. MICHELIN Alpin 6, aşınmış lastikler arasında gerçekleştirilen karlı zemin testlerinde, rakipleri arasında hızlanma ve çekiş performansında ilk sırada yer alıyor. Aşınmış lastik performansıyla rakiplerinden 5,9 metre daha kısa fren mesafesiyle güvenliği üst seviyeye çıkaran Alpin 6’nın çok katmanlı sırt bileşeni teknolojisi sayesinde aşındıkça değişen sırt deseni lastik ömrü boyunca performansını koruyor. Pazar ortalamasından yüzde 27 daha uzun ömürlü olan Alpin 6, bu alanda da üstün performansını ispatlıyor.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER OTOMOTİV Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI