Bugun...



Mesleki eğitime stratejik ortaklık

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus: Becerileri Geliştirme KA2 Mesleki Eğitim Alanında Stratejik Ortaklık Projesi Çoğaltıcı Etkinliği gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 27-08-2021 17:42

Mesleki eğitime stratejik ortaklık

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus: Becerileri Geliştirme KA2 Mesleki Eğitim Alanında Stratejik Ortaklık Projesi Çoğaltıcı Etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen ve Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İlhan Günbayı ve Doç. Dr. Rabia Vezne koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus: Becerileri Geliştirme (Erasmus: Building Up Skills) KA2 Mesleki Eğitim Alanında Stratejik Ortaklık Projesi Çoğaltıcı Etkinliği gerçekleştirildi. İç ve dış paydaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Demirkaya, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Gürcan ve Antalya’daki fen lisesi ve meslek liselerinde görev yapan toplam 59 okul müdürü, öğretmenler, ve otomotiv sektörü temsilcileri katıldı.


AB PROJELERİ MESLEKİ EĞİTİMİ GÜÇLENDİRİYOR
Antalya’daki meslek lisesi öğretmenleri ve iş dünyasından firmalara yönelik projenin fikri çıktılarının ilgili kurumlarla paylaşılması, yaygınlaştırılması ve tanıtımı için düzenlenen çoğaltıcı etkinliğin açılış konuşmasını  Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Demirkaya yaptı. Prof. Dr. Demirkaya, AB projelerinin mesleki eğitimin güçlendirilmesindeki rolünden bahsederek projenin meslek lisesi öğretmenleri ve öğrencileri başta olmak üzere tüm ilgili paydaşlar için yararlı olmasını temenni etti.
Etkinlikte proje koordinatörleri Prof. Dr. İlhan Günbayı ve Doç. Dr. Rabia Vezne tarafından proje çıktıları hakkında bilgi verildi. 2018 yılında başlayan ErasmusBUS projesinin genel hedefi, mesleki eğitimde karma öğretim yöntemini kullanmak, modüler öğrenme için Açık Öğretim Kaynakları (OER) hazırlamak, ve Otomotiv Endüstrisindeki öğretmenler ve öğrenciler tarafından da, sürekli mesleki gelişim yaratması için Çalış ve Öğren çerçevesini kullanmaktır.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI