Bugun...



Memleket Partisi'nden pazarcı esnafına destek

Memleket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Osman Zeki Başol, "Korkuteli halkının yanındayız. Halka rağmen gerçekleştirilen bu uygulamayı kabul etmiyoruz." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 08-04-2022 16:07

Memleket Partisi'nden pazarcı esnafına destek

ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde Belediye Başkanı MHP'li Ömer Niyazi İşlek'in girişimleri ile halkın ve pazarcı esnafının tepkisine rağmen yıkım kararı alındı.
 
Turgut Manavoğlu Kapalı Pazar Yeri'ne dayanıksız yapı olduğu gerekçesiyle 'çürük raporu' verilmesine itirazlar üzerine açılan dava Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.
 
Sabah saatlerinde iş makineleriyle pazar yerine gelen ekiplere, pazarcılar ve ilçede yaşayanlar tepki gösterdi.
 
Tepkiler üzerine bölgeye polis ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.
 
Pazarcılar ve vatandaşlar yıkımın gerçekleşmemesi için pazar alanında toplandı. İş makinesi önünde oturan, çevresinde insan zinciri oluşturan vatandaşlar ve pazarcılar, ekiplerin pazar alanına girişini engelledi.
 
Korkuteli'nde uzun zamandır gündemi meşgul eden olayda, yıkım kararı alınan pazar yerine belediyeye ait iş makinelerinin gönderilmesi üzerine yıkımı engellemeye çalışan pazarcılara polis müdahale etti.
 
ARBEDE YAŞANDI
Olay üzerine polisle vatandaşlar arasında arbade yaşandı. Polis yıkım kararını belirterek, pazar alanında toplananların dağılması ve iş makinelerinin çevresinden uzaklaşması yönünde uyarı yaptı.
 
Pazar alanında toplananların dağılmaması üzerine polis, müdahale etti.
 
Kalkanlarla pazarcıları dağıtmaya çalışan polis, müdahale sırasında biber gazı kullandı. Yıkıma karşı çıkan pazarcılardan biri fenalaştı.
 
Biber gazından fenalaşan pazarcıya sağlık ekipleri kontrol ederek, hastaneye götürdü. Hafif etkilenenlere de çevredekiler yardım etti.
 
Polisin müdahaleyi durdurmasının ardından yıkıma karşı çıkanlar pazar alanında bekleyişinin sürdürerek, oturma eylemi yaptı.
 
BAŞKAN BAŞOL: KORKUTELİ BU ZULMÜ HAKETMİYOR
Memleket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Osman Zeki Başol; "Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek'in Korkuteli halkına rağmen gerçekleştirdiği bu uygulamayı kınıyoruz. Korkuteli halkı bunu asla hak etmiyor. Polis gücü ile halka bu zulmü reva görenler sokağa çıktıklarında bu insanların yüzüne nasıl bakacak?" ifadelerini kullandı.
 
Başol şöyle devam etti:
"Bu pazar yeri ile ilgili çok sayıda söylenti ve belirsizlik var. Bu alanın ne olacağı ve ne yapılacağı ile ilgili kamuoyunun aydınlatılması gerekiyor. Bazı ünlü market markalarına satıldığı yönünde duyumlar alıyoruz. Vatandaşın tapulu yerlerinin Belediye üzerine usulüne uygun olmaksızın geçirildiğine dair iddialar var. Ömer beyin kendi kardeşi bile "Ömer İşlek Darbesi" olarak nitelendiriliyor. Biz Memleket Partisi olarak Korkuteli halkının haklı mücadelesinin sonuna kadar yanındayız ve açıklama bekliyoruz."

 




Kaynak: Memleket Partisi Korkuteli İlçe Başkanlığı




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KORKUTELİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI