Bugun...



Medyada Kapsayıcı Dil Seferberliği Başlıyor

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) iş birliğinde “Kapsayıcı Dil Kullanımı Destekleme Projesi” hayata geçiriliyor.

facebook-paylas
Tarih: 05-04-2026 19:08

Medyada Kapsayıcı Dil Seferberliği Başlıyor

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) iş birliğinde “Kapsayıcı Dil Kullanımı Destekleme Projesi” hayata geçiriliyor.

Medyada kullanılan dilin dönüştürücü gücüne dikkat çeken proje, haber içeriklerinde yer alan ayrımcı ifadelerin görünür kılınmasını ve daha kapsayıcı bir dil anlayışının yaygınlaştırılmasını hedefliyor. Proje kapsamında gazetecilerin haber üretim süreçlerinde daha sorumlu ve kapsayıcı bir dil kullanmalarına destek olunması, aynı zamanda mesleki pratikler üzerinden ortak bir deneyim ve farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

ÇEVRİM İÇİ EĞİTİM

Proje kapsamında gazetecilere yönelik kısa süreli ve etkileşimli bir çevrim içi eğitim verilecek. Eğitimin ardından katılımcılardan, kendilerine sunulacak özel bir kodlama kılavuzu doğrultusunda örnek bir haber metnini analiz etmeleri istenecek. Süreci tamamlayan tüm basın mensuplarına ise katılım belgesi verilecek.

Kapsayıcı ve sorumlu bir medya dili inşa etmeyi amaçlayan proje, basın mensuplarını bu dönüşüm sürecine katkı sunmaya davet ediyor. Projeye başvuru https://forms.gle/xEA1EiDKk1QuEW37A bağlantıdan sağlanabilir.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI