Bugun...



Manavgat'ta 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 105. yılında, Manavgat’ta coşkuyla kutlandı.

facebook-paylas
Tarih: 19-05-2024 18:29

Manavgat'ta 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 105. yılında, Manavgat’ta coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, Atatürk Kültür Merkezi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar düzenlenen Gençlik Yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törene, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ersin Selimefendigil, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, gaziler, şehit yakınları, partilerin ilçe örgütü başkanları, devlet erkanı, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Çeşitli şiirlerin okunduğu törende, folklor ve spor gösterileri sunuldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla lise ve dengi okullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiir dalında dereceye giren, Özel Manavgat Sınav Anadolu Lisesi öğrencisi Selen Ünal; Şelale Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Çetinkaya ve Manavgat Anadolu Lisesi öğrencisi Gamze Nur Çelik’e ödüllerini Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara takdim etti.

Kara’dan birlik ve beraberlik vurgusu

Resmi törenin ardından konuşan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Türk Milletinin bugün de birlik ve beraberlik içerisinde birçok zorluğa göğüs gerdiğini söyledi. Başkan Kara, “Bugün, Türk Milleti'nin bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919'un 105. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. 19 Mayıs, Türk ulusunun kaderini eline alarak, bağımsızlık ve özgürlük için yola çıktığı gün olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. 105 yıl önce Ulu Önderimiz ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla Samsun’a çıktı. İşgal altındaki bir ülkenin bağımsızlığına olan inancını ve kararlılığını ortaya koyduğu bu önemli adım, milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla verdiği tarihi direnişin başlangıcıdır. Bu mücadele, sadece askeri zaferlerle değil, aynı zamanda fikir ve inançla da kazanılmıştır. Türk milleti, 19 Mayıs ruhuyla bir araya gelerek, ortak bir ideal etrafında kenetlenmiş ve ulusal egemenliğe olan inancını her şeye rağmen korumuştur. Bugün, 19 Mayıs'ın anlamını yitirmediğini ve hala taze olduğunu biliyoruz. Türk milleti, geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde, ülkenin geleceğine sahip çıkmaya devam etmektedir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.” ifadelerini kullandı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI