Bugun...



Manavgat Belediyesi'nden Sorgun Mahallesi'ne park

Manavgat Belediyesi, “Her Mahalleye Bir Park” çalışmaları kapsamında Sorgun Mahallesi’nde büyük bir park yapımına başladı. Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 6 bin 700 m2’lik alanda yapılacak olan parkın 265 metresi koşu parkuru olacak.

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2021 19:09

Manavgat Belediyesi'nden Sorgun Mahallesi'ne park

Manavgat Belediyesi, “Her Mahalleye Bir Park” çalışmaları kapsamında Sorgun Mahallesi’nde büyük bir park yapımına başladı. Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 6 bin 700 m2’lik alanda yapılacak olan parkın 265 metresi koşu parkuru olacak. Park içerisinde, 10 adet piknik masası ve halatlı salıncakların yanı sıra çocuklar için oyun grupları da yer alacak. Belediye ekipleri, park yapımının tamamlanmasının ardından peyzaj çalışması kapsamında da gül ve lavantalardan oluşan bahçe tasarımını gerçekleştirecek.


Her gün gelişip güzelleşen Sorgun Mahallesi’nde vatandaşlardan gelen istek üzerine park yapım çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Parkın kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını belirten Başkan Şükrü Sözen, “ 106 mahalle genelinde yürüttüğümüz park çalışmalarımızla hem çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli vakit geçirebileceği alanlar oluşturuyoruz hem de kentteki yeşil alan miktarımızı artırıyoruz. Göreve geldiğimizde kentimizdeki kişi başına düşen yeşil alan miktarı 1.5 metrekare idi. Biz bunu her mahalleye parklar yaparak 4 metrekareye çıkardık. Amacımız yeşil alanlarımızı Avrupa standartları olan 7 metrekareye yükseltmek” dedi. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI