Bugun...



Manavgat Belediyesi'nden pandemi sürecinde örnek sosyal belediyecilik

Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, tüm Türkiye’nin COVİD 19 virüsüyle mücadele ettiği hassas pandemi sürecinde engelli, hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 18-01-2021 16:25

Manavgat Belediyesi'nden pandemi sürecinde örnek sosyal belediyecilik

Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, tüm Türkiye’nin COVİD 19 virüsüyle mücadele ettiği hassas pandemi sürecinde engelli, hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor.

Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in talimatı ile pandemi döneminde hizmetlerini artırarak engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın imdadına koşmaya devam ediyor. Ekipler, her türlü kişisel önlemlerini almak suretiyle 110 ailenin rutin olarak evlerini temizleyerek daha hijyenik hale getiriyor. Ayrıca devam eden pandemi sürecinde engellilik durumunu beyan eden 95 vatandaşa hasta yatağı, 56 vatandaşa tekerlekli sandalye, 197 aileye rutin bez-mama ve süt yardımı yapılırken, engelli vatandaşlar da unutulmadı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün çalışkan vefakar ekipleri, sokak kısıtlamaları nedeniyle dışarı çıkamayan engelli vatandaşlara engelli transfer aracıyla 7-24 hizmet vermeye devam etti. Engelli vatandaşlar, hastaneler, bankalar ve kamu kurumlarındaki işlerini Manavgat Belediyesi Engelli Transfer Aracı sayesinde takip edebilme imkanı buldu. Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri,  yine pandemi sürecinde içinde erzak malzemelerinin bulunduğu paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya plan dahilinde rutin olarak devam etti. Manavgat Belediyesi’ne yapılan müracaatların dışında Açık Kapı, Vefa Yardım Destek Grubu ve CİMER vasıtasıyla bildirilen ailelere talepler doğrultusunda yardımları anında ulaştırıldı. Belediye imkanlarının yanısıra hayırsever vatandaşların da katkı yapmasıyla yardımlar artarak çoğaldı. Pandemi sürecinde işsiz kalan, geçinmekte zorlanan 30 bini aşkın vatandaşa kimse duymadan, kimse görmeden yardımları birebir ulaştırıldı. Evde Bakım Hizmetleri ekiplerinin kısıtlamaların son bulması ile hizmetlerini 2 kat daha artırarak devam edeceği belirtildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “İnsan odaklı, sosyal belediyecilik ilkemiz gereği, halkımızın her an yanında olmaya gayret ediyoruz. Pandemi sürecinde yardımlaşmalarımızı artırmaya özen gösterdik. Bunu yaparken, gizlilik en önemli ilkemiz oldu. Manavgat’ımızda zorluk yaşayan vatandaşlarımızın durumları ekiplerimiz tarafından yakından takip ediliyor. Bu sıkıntılı süreçlerin son bulmasını yürekten diliyorum. Belediyemizin güçlü eli her zaman vatandaşlarımızın omuzlarında olmaya devam edecektir” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI