Bugun...



Limak Turizm Grubu'nda kadın çalışan sayısı artıyor

Otellerde kadın çalışan sayısı artıyor. Limak Hotels bünyeninde % 33 oranında kadın çalışan istihdam edilirken, Antalya Lara’da yer alan Limak Lara Deluxe Hotel’in mutfak kadrosunun şimdiden % 50’inden fazlasını kadınlar oluşturuyor.

facebook-paylas
Tarih: 08-03-2023 17:10

Limak Turizm Grubu'nda kadın çalışan sayısı artıyor

Halil ÖNCÜ (ANTALYA) - Otellerde kadın çalışan sayısı artıyor. Limak Hotels bünyeninde % 33 oranında kadın çalışan istihdam edilirken, Antalya Lara’da yer alan Limak Lara Deluxe Hotel’in mutfak kadrosunun  şimdiden  % 50’inden fazlasını kadınlar oluşturuyor.
Limak Hotels Genel Koordinatörü Hakan Saatçioğlu yaptığı açıklamada, Limak Turzim grubu olarak kadınların  çalıştırılmasına önem verdiklerini söylerken, “Biz Limak Holding olarak kadınlarımızın çalıştırılmasına önem veriyoruz. Şu anda tüm Limak Hotels bünyeninde % 33 oranında kadın çalışan istihdam ediyoruz. Bu rakamın artması en büyük dileğimiz. Bu konuda Limak Turizm grubu olarak hedefimiz 45% bayan istihdam  etmektir “dedi.


Kesinlikle bayanlar mutfağa pozitif anlamda  dokunuyorlar!
Kadınların özellikle turizm sektöründe daha çok yer almasının gerekliliğini dile getiren Hakan Saatçioğlu, “Artık turizmde her şey dahil sisteminde bir çok yapılabileceklerin hepsini yaptık. Artık , sektörde daha fazla dokunuşlar yapabilecek genç, yeni bayan yöneticilerimize ihtiyacımız var. Onların parmak uçlarına, konulara farklı yaklaşımlarına , farklı bakışlara ihtiyacımız var.15-20 yıl önce kadın yöneticiler daha çok vardı, ama maalesef şimdi azaldı. Sektörde, kadın çalışanlarımız daha çok houskeeper, Guest Relation veya tek tük Resepsiyon olarak görev alıyorlar. Mutfak başta olmak üzere diğer departmanlarımızda da kadın çalışan sayımız artıyor. Kadınlarımız mutfakta hijyen konusunda öncülüklü olmaları ve özenli çalışıyorlar. Kesinlikle mutfağa dokunuyorlar. Onların mutfakta sayılarının artması ile adeta argo konuşmaların azaldığını görürken, saygının artması da gözle görülüyor. Kadınlarımızı her departmanda orta ve üst pozisyonlarda daha fazla görmek istiyoruz. Ben inanıyorum ki, mutfak şeflerimiz, yiyecek & içecek müdürlerimiz yakında kadınlarımızdan oluşacak.”dedi.

 


Hakan Saatçioğlu, Limak Vakfı; T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın proje ortaklığında, kadınların mühendislik alanında daha fazla sayıda ve eşit koşullarda yer almalarını sağlamak üzere, ülkemizin ekonomik ve sosyal güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla 2015 yılından bu yana Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) projesinin de yürütüldüğünü ifade ederek, “Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) projesini Limak Holding 2015 yılında başlatmış olup şuana kadar 170 mühendis kızımız bu projede yer almaktadır!” dedi.


Limak Lara Deluxe Hotel’in mutfağında kadın sayısı erkek çalışan sayısını geçti
Öte yandan Limak Lara Deluxe Hotel’in Mutfak Şefi Halil Gökmenoğlu’nun büyük bir desteği ile çalışan kadınlar, görev aldıkları süre içerisinde yoğun bir tempo ile birbirinden güzel lezzetleri tatilciler ile buluşturuyorlar. Kadın elinin değdiği yemeklerin daha lezzetli olduğu gözlemlenirken, tüm mutfak çalışanlarının uyumlu hali gözlerden kaçmıyor. Kadınlar hem istedikleri mesleği seçerken, hem de aile ekonomilerine büyük destek sağlıyorlar.
Bir şef olarak, veliahtımı bir bayan çalışanımıza vermek isterim!
Limak Lara Deluxe Hotel Mutfak Şefi Halil Gökmenoğlu bir hayalini gerçekleştirmekte olduğunu söylerken, kadın çalışan istihdamının hızla artmasının önemine dikkat çekiyor:
“41 yıldan bu yana sektörde hizmet etmekteyim. Otelimiz Limak Holidng bünyesinde, 1500 yataklı. Uzun yıllardır otelimizin mutfaklarında kadın personeli daha çok çalıştırmayı arzulamıştım. Şu anda mutfakta çalışan bayanların sayısı % 50’yi geçmiş durumda. Bu da beni oldukça mutlu ediyor. Sektörün buna ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. Kadın çalışanlarımız çok özverili çalışıyorlar. Bu işi oldukça istekli yapıyorlar. Bizde bu konuyu ciddi bir şekilde destekliyoruz. Bir şef olarak, veliahtımı bir bayan çalışanımıza vermek isterim.” diye konuştu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI