Bugun...



KUTSO Meclisi'nde gelenek bozulmadı

2018 Genel Seçimlerinde seçilebilecek sıralardan Batı Antalya'lı adaylara yer veren siyasi partilerin adaylarını meclis üyeleri ile bir araya getiren Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, 2023 Genel Seçimlerinde de geleneği bozmadı.

facebook-paylas
Tarih: 13-05-2023 22:49

KUTSO Meclisi'nde gelenek bozulmadı

Türel seçim turunda KUTSO'ya uğradı
2018 Genel Seçimlerinde seçilebilecek sıralardan Batı Antalya'lı adaylara yer veren siyasi partilerin adaylarını meclis üyeleri ile bir araya getiren Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, 2023 Genel Seçimlerinde de geleneği bozmadı.
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Menderes Oktay Başkanlığında gerçekleşti.

 

 

Gündem maddelerinin okunmasının ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen, konuşmasında şöyle dedi;
"Değerli meclis üyeleri, 2022 yılının sonunda ve 2023 yılının hemen başında, önce bölgemizde sel felaketi ve ardından ülkemizi derinden yaralayan deprem felaketlerini yaşadık. Her iki afette de, KUTSO’da henüz birkaç ayını doldurmuş yeni yönetim ve meclis olarak, önemli bir sınav verdik. Yoğun mesai ve çaba harcadık. Tüm bu yoğun süreç içerisinde, halihazırda yürütmekte olduğumuz projeleri de bir kenara bırakmadık ve bunlara yenilerini ekledik.
Sel felaketinin ardından, üyelerimizin ve bölgemizin zararlarının bir an önce giderilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bölgemize gelen devlet kurumları, siyasi parti temsilcileri ve yardım kuruluşları, Batı Antalya’yı temsil eden güçlü bir sivil toplum kuruluşunu karşılarında muhatap olarak buldular.
Hemen ardından yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında, deprem bölgesindeki barınma sorununa acilen çözüm bulmak amacıyla bir kampanya başlattık. Üyelerimizin ve halkımızın büyük desteği ile 100’ün üzerinde konteyner Gaziantep ilimizin İslâhiye İlçesi'ne ulaştırılarak, burada bir konteyner kent kuruldu.
Bu süreç içerisinde mevcut yürüttüğümüz projelerimize de ara vermeden devam ettik. Kaş-Kınık’ta devam eden Organize Sanayi Bölgesi, Kumluca ilçemizde devam eden tropik meyve üretim ve yaygınlaştırma merkezi, mesleki eğitim ve sertifikasyon hizmetleri gibi çalışmalarımıza ek olarak, her geçen gün daha çok ihtiyaç haline gelen elektrikli araç şarj istasyonunu Kumluca hizmet binamız önüne kurduk. Yine Kumluca hizmet binamız üzerine, güneş enerjisi santrali kuruyoruz. Geçtiğimiz haftalarda bir gün arayla bizim de organizasyonunda bulunduğumuz 3 tarım fuarına, bölgemizde ev sahipliği yaptık. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve birçok siyasimizi odamızda ağırladık. Bölgemizin sorunlarını kendilerine ilettik. Artık Batı Antalya denildiği zaman, akla önce Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın geliyor olması önceki dönemde Murat Günay başkanımızın ortaya koyduğu, bugünde bizim tarafımızdan devam ettirilen duruşun ve vizyonun, ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.
Bugün meclisimizde, Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Atay Uslu ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel’i ağırlıyoruz.
Batı Antalya'lı sivil toplum kuruluşları olarak, siyasi partilerimizden, seçilebilir sıralarda Batı Antalya'lı adaylar istemiştik. Bu genel seçimlerde, yalnızca AK Parti çağrımıza cevap vererek, Sayın Atay Uslu’yu aday gösterdi. Gönül isterdi ki, yüce meclisimizde bölgemizi temsil eden daha fazla vekilimiz olsun."

 


- KUTSO’nun siyaset üstü duruşunu takdir ediyoruz.
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel de, konuşmasında kendisinin de daha Oda Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Sivil toplum kuruluşlarında siyasetten uzak durmak zor başarılan bir şey. Ben de oda başkanlığı yaptığım dönem, buna dikkat etmeye çalıştım. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın, kendisini siyasetin dışında hatta üzerinde tutuyor olmasını takdir ediyoruz.
Hafta sonu yapılacak olan seçimler, ülkemiz için bir dönüm noktası olacak. Türkiye Yüzyılı vizyonu, ülkemizin artık kendini dünyaya kanıtlayacağı önemli bir vizyondur. Yapılan çalışmaları engellemeye çalışanlar, Türkiye’nin ayağa kalkmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Halkımızın, sağduyu ile oylarını kullanıp, kurulan bu tuzakları bozacağına inanıyorum” dedi.

 


- KUTSO’nun bölgemiz için öneminin farkındayız.
Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Atay Uslu, "Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölgemiz için çabalarının ve öneminin farkındayız" diyerek sözlerine şöyle devam etti; “KUTSO ile daha önce Başkan Murat Günay döneminde, şimdi de Fahri Özen başkanımla birlikte birçok projenin Batı Antalya’ya kazandırılması için çaba harcıyoruz. Bunların ilki ve belki de en önemlisi Organize Sanayi Bölgesi. OSB için önemli mesafe katettik. Yakın zamanda bu önemli projenin bölgemize fayda getirmeye başlayacağını düşünüyorum. Yine tropik meyvelerin, bölgede üretilmesi çok önemli çalışma. Destekliyoruz. Dene yap atölyeleri biraz gecikse de mutlaka yapılacak. Bakan Mustafa Varank, bizzat KUTSO’ya gelip inceledi. Yapılan şarj istasyonu ve yapılacak GES projesi de, KUTSO’nun vizyonunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.
Sel felaketi zamanında, Fahri Özen başkanın çalışmaları takdir topladı. Sorunları ve talepleri bakanlarımıza, onlarda Cumhurbaşkanımıza iletti. Deprem bölgesine, KUTSO tarafından kurulan konteyner kent birçok  belediyenin bile ötesinde güzel bir destek oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz.
Hafta sonu yapılacak genel seçimlerde, halkımızın desteğini bekliyorum. Batı Antalya’nın milletvekili olarak, bölgemizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en yakışan şekilde temsil etmeye devam edeceğim” dedi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI