Bugun...



KUTSO’da Tropik Meyve Yetiştiriciliği anlatıldı

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda, “Tropik Meyve Yetiştiriciliği” hakkında eğitim düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 29-09-2023 17:06

KUTSO’da Tropik Meyve Yetiştiriciliği anlatıldı

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda, “Tropik Meyve Yetiştiriciliği” hakkında eğitim düzenlendi.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Akdeniz Üniversitesi, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve KUTSO ortaklığında yürütülen “Batı Antalya Tropik Meyve Üretim ve Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında düzenlenen eğitimde A.Ü. Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamide Gübbük “Tropik Meyve Yetiştiriciliğinin Ülkemizdeki Durumu ve Akdeniz Bölgesinde Yetiştirilme Şansı Olan Tropik Meyveler”, A.Ü. Elmalı M.Y.O. Öğr. Gör. Dr. Recep Balkıç “Passiflora Yetiştiriciliği”, A.Ü. Kumluca M.Y.O. Öğr. Gör. Lokman ALTINKAYA “Pitaya Yetiştiriciliği”, A.Ü. Kumluca M.Y.O. Öğr. Gör. Mustafa Can “Tropik Meyve Hastalık ve Zararlıları”, A.Ü. Kumluca M.Y.O. Doç. Dr. Önder Sarıdoğan, Tropik Meyvelerin Ekonomisi, A.Ü. Kumluca M.Y.O. Öğr. Gör. Dr. Özer Coşman “Tropik Meyvelerin Tedarik Zinciri ve Pazarlaması”, A.Ü. Kumluca M.Y.O. Öğr. Gör. Dr. Miray Celepli Sütbaş “Tropik Meyvelerde Kadın Girişimcilerin Rolü”, A.Ü. Bahçe Bitkileri Bölümü Doç. Dr. Adem Doğan “Tropik Meyvelerin Muhafazası”, A.Ü. Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi Doç. Dr. Cüneyt Dinçer “Tropik Meyvelerin Gıda Sanayiinde Kullanım Olanakları” konuları katılımcılara bilgi verdiler.
Düzenlenen Eğitime Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen, Kumluca İlçe Tarım Müdürü İsa Akşit, Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çetin, üreticiler ve öğrenciler katıldı.

 


Açılış konuşmalarında söz alan Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Kumluca çiftçisinin üretim konusunda çok yetenekli olduğunu belirterek tropik meyve üretiminde Kumluca’nın potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

Tropik meyve üretiminin Batı Antalya’ya büyük katkısı olacağını söyleyen KUTSO Başkanı Fahri Özen Konuşmasına şöyle devam etti; “Değişen iklim ve Pazar şartları karşısında üreticimizin pazar değeri yüksek ürünlere yönelmesini, çiftçiliğin sürdürülebilir olması adına önemli buluyoruz. Tamamlanma aşamasına gelen Tropik Meyve Üretim ve Yaygınlaştırma Merkezimiz ile, bu konuda doğru ve kalıcı bir alt yapı oluşturuyoruz. İlerleyen zamanda bölgemiz tropik meyve üretiminde de adından oldukça söz ettirecek”.

 


Üreticiler adına söz alan Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çetin şöyle dedi; “Son dönemde katıldığımız uluslararası tarım fuarlarında gördük ki, sebze üretimi dışında dünyada Pazar değeri yüksek olan ve üreticimiz tarafından değerlendirilebilecek birçok tropik meyve var. Böyle önemli bir projenin ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz”.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI