Bugun...



Kumluca'yı Festival heyecanı sardı

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu Yörük göçü için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Kumluca’da, Tarım ve Seracılık Festivallerinin açılışında düzenlenen Yörük Göçü'nün emektarlarından Kara Cahit lakaplı, Cahit Karataş ile bir araya gelen Başkan Köleoğlu, 2022 yılında yapılacak göçün müjdesini verdi.

facebook-paylas
Tarih: 24-12-2021 18:59

Kumluca'yı Festival heyecanı sardı

KUMLUCA BELEDİYESİ’NDE YÖRÜK GÖÇÜ HAZIRLIKLARI BAŞLADI
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu Yörük göçü için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Kumluca’da, Tarım ve Seracılık Festivallerinin açılışında düzenlenen Yörük Göçü'nün emektarlarından Kara Cahit lakaplı, Cahit Karataş ile bir araya gelen Başkan Köleoğlu, 2022 yılında yapılacak göçün müjdesini verdi. Her yıl İlkbahar aylarında, Tarım ve Seracılık Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen Yörük göçü korteji, Pandemik nedeniyle iki yıldır gerçekleştirilemiyordu. Bu müjde ile Kumlucalılar, Yörük kültürünün mihenk taşlarından olan Yörük göçünü, canlandırma şeklinde de olsa, gerçekleştirilecek etkinlikle önümüzdeki yıl festivalin düzenlenecek olmasından dolayı için mutlu olduklarını belirttiler.
Kumluca’nın 41 Mahallesinin katıldığı kortejde, her yıl en iyi göçü gerçekleştirmek için birbirleriyle yarışan mahallelerin, önümüzdeki yılda da bu iddialarını sürdürmeleri bekleniyor.

 


Mustafa Köleoğlu toplantının içeriği hakkında; ‘’Kumluca'lı Büyük ailem, önümüzdeki 2022’i yılında düzenlenecek olan Yörük göçü hazırlıklarımıza, şimdiden başladık. Şu anda bu hazırlıklarımız devam ediyor. Bununla ilgili, Kumluca Belediyemizde bir toplantımızı daha gerçekleştirdik.  2022 Yörük Göçümüz başarılı bir şekilde sonuçlanacak ve Türkiye’nin en büyük halk festivalini ve Yörük göçümüzü gerçekleştireceğiz’’ dedi.
Kumluca'da düzenlenen festivallerin Maskotu haline gelen Cahit Karataş ise; ‘’Biz bugün birinci toplantımızı, Milli olan kıyafetlerimizden başlayarak gerçekleştirdik. Ayakkabımızdan, şapkamıza kadar Kumluca'lı esnaflarımız kıyafetlerimizin üretimine başlamıştır. Yörük Göçünü, Yörüklere yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 







Etiketler :
Ahmet berk SONGUR / 05-05-2022 18:54:00

İyi tamamda ben bunun tarihini istiyorum.Örneyin"8-9 mayıs" gibi



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI