|
Tweet |
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Kumluca'ya söz verdiği stadyum için ihale yapıldı. Başta güreş, deve güreşi ve festivallerin yapılacağı stadyum 2 bin 890 seyirci kapasitesiyle sporseverler ve vatandaşların hizmetine sunulacak.
Başkan Muhittin Böcek'in, Kumluca'ya verdiği stadyum sözü tutulacak mı?
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ile birlikte daha önce güreş, deve güreşi, festival ve etkinliklerde kullanılmak üzere Kumluca'ya Stadyum Projesi Hazırlama Protokolü imzalamıştı. Protokol çerçevesinde, Kumluca İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan alana tribün, idari alanlar, tuvalet, depo ve otoparktan oluşan bir kompleks inşa edilecek. 2 bin 890 seyirci kapasitesine sahip stadyumun ihalesi yapıldı.
Hazırlanan tribün projesi, yaklaşık 13 bin 200 metrekare alanın, 6 bin 650 metrekarelik kısmına inşa edilecek. Seyirci oturum alanı yaklaşık 2 bin 890 kişi olarak planlanan projede, idari alan, tuvalet, engelli tuvaleti, duş, soyunma odaları, depo alanları, enerji odası ve su deposu yer alacak. 2000 metrekare yeşil alana da sahip olan projede, 97 araç kapasiteli bir de otopark bulunacak.
Vatandaşlar; "İlk yıl yapılacağı sözü vermişlerdi. Dört yıl boyunca, Büyükşehir 'den İlçemize bir hizmet göremedik. Yerel seçimler yaklaşınca, verdikleri sözü hatırladılar. Yine de başlayacağı yada başlansa da tamamlanacağı ümidi taşımıyoruz. Bekleyelim, görelim" dediler.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA