Bugun...



Kumluca'ya devlet çıkartması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Kepez'de düzenlenen miting sonrası Kumluca'ya geldi. Afet zamanında görüştüğü Zülfiye Nine'nin evine konuk olan Erdoğan, burada Pide, dolma, portakal, Mandalin ve Nar ikramında bulunan Zülfiye Nine ile sohbet etti. Daha sonra şehir merkezine taşmasında büyük rol oynayan kapalı alanda incelemelerde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 09-01-2023 13:07

Kumluca'ya devlet çıkartması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Kepez'de düzenlenen miting sonrası Kumluca'ya geldi.  Afet zamanında görüştüğü Zülfiye Nine'nin evine konuk olan Erdoğan, burada Pide, dolma, portakal, Mandalin ve Nar ikramında bulunan  Zülfiye Nine ile sohbet etti. Daha sonra şehir merkezine taşmasında büyük rol oynayan kapalı alanda incelemelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşuğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Milletvekili İbrahim Aydın, Milletvekili Tuğba Vural Çokal, Kemal Çelik, Atay Uslu, Mustafa Köse, Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eski Bakanlardan Efkan Ala, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, İl Başkanı İ. Ethem Taş, Enerji eski Bakanlarından Taner Yıldız, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı F. Sarı, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan 'devlet burada'diye takdim edilerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına geçildi.
Erdoğan, konuşmasına geçen ay yaşanan sel felaketinden dolayı 'geçmiş olsun' dileklerini ilerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü; Dört ayda düşen yağmurun bir günde düşmesiyle oluşan sel afeti, yolların kapanmasına, ev-işyeri, araç ve seraların su altında kalmasına sebep oldu. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin. Afetin başladığı andan itibaren elimizdeki tüm imkanlarla sahaya indik. Bakanlarımızı hemen bölgeye göndererek çalışmaların koordinasyonunu sağladık. Çeşitli kurumlarımıza ait 2.385 personel, 454 araç bölgeye intikal ederek faaliyetlere başladı. Sel sularının bastığı 654 ev ve işyeri temizlendi. 14 konut tahliye edildi. tehdit altındaki 8 konut tamamen boşaltılarak, içinde yaşayan vatandaşlarımıza konteyner gönderdik. Acil ihtiyaçlar için toplam 171 milyon lira ile barınma ve gıda malzemeleri kurumlarımızca bölgeye gönderildi. Yangın afetinde nasıl yer aldıysak sel afetinde de sizlerin yanında yer aldık. Sizi yalnız bırakamazdık. Devlet olarak biz vatandaşımızı yalnız bırakamayız. Bütün kurumlarımızı AFAD, Kızılay seferber ettik. Elhamdülillah kısa zamanda bu felaketi ortadan kaldırdık. 558 metre dere üzerinde olan baks'ı Devlet Su İşlerimjiz kaldırıyor. Açık sisteme geçerek burayı artık bu tür felaketlerden koruyalım.
Hamd olsun felaket kalmadı. Her taraf elden geçirildi. Şu anda da arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor.
Sel afetinin bu kadar ağır hasara yol açmasında dere yataklarına yapılan izinsiz ve yanlış müdahalelerin de etkisi var. Tabiatın düzenine saygı göstermek mecburiyetindeyiz. Dere yatağında akar. Onun için dereyi yatağından saptırmamak lazım.
Yeni tedbirler almamız gerekiyor. Tespitleri tamamladık, hazırlıkları bitirdik, inşaya başlama aşamasına geldik.
Antalya'nın doğu tarafındaki ilçeleri de yangın afetine maruz kalmıştı. Manavgat, Alanya ve Akseki ilçelerinde inşa ettiğimiz 900 konuttan 427'sinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim ediyoruz. Kalanları da yakında teslim edeceğiz. Diğer yandan ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. 2,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Mağduriyet yaşayan herkesin yanlarında yer alıyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye kadar olduğu gibi afetlerde de dünyanın en hızlı müdahale sistemine sahip ülke konumundayız.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le aralarında geçen diyaloğu anlattı. Sayın Putin'e dedim ki, "Bizim Kumluca'mız var. Buranın bir özelliği var. Burası adeta bir domates memleketi gibidir. Beni Kumluca'lılara mahcup etme". Sağ olsun o da bu ricamızı kırmadı. Zaman zaman kesilmeler oluyor ya, ondan sonra tekrar önü açılan domates ihracatında bunları gördük.  Hanım kardeşlerim bize domates ikramında bulundular. Bu domatesler her şeye değer. Kumluca'nın en güzel örneklerinden birisi olduğu hazine değerindeki tarihi, ticari imkanlarımızı değerini bulmasını sağlayacak her çabanın yanında olacağız" diye konuştu.
Diyorlar ki AK Parti'de gençlik yok. Bizim gençliğimiz gümbür gümbür bu alanı doldurmuş vaziyette. Bugün sizlerle bir araya gelmişken, yapımı tamamlanan eser ve hizmetlerin resmi açılışını da yapalım dedik. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin demokrasi ve kalkınma eksiklerini tamamladık. Bugün bölgesinde ve dünyada güç sahibi, söz sahibi, vizyon sahibi bir Türkiye var. Attığımız her adımda karşımızda ilkel ve sapkın bir zihniyeti bulduk. Milletimizin karşısına hangi projeyle çıksak 'Yaptırmayız' dediler. Hangi yatırımları götürdüysek 'Yaptırmayız' dediler. Bunlar karşımıza 'yapamazsınız' diye her dikildiklerinde 'Yaparsak, biz yaparız' diyerek yolumuza devam ettik. Türkiye, kendine biçtiği tek vizyonu yaptırmamak olan muhalefete rağmen bugünlere geldik".


-ERDOĞAN: KUMLUCA'DA 4.3 MİLYAR LİRALIK YATIRIMI SÜRATLE İNŞA EDECEĞİZ
-Dere yataklarına yapılan müdahalelerin, izinsiz inşa edilen köprü ve menfezlerin, buralardan geçirilen boruların, dökülen sera atıklarının yol açtığı sıkıntıları son afette bir kez daha gördüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kumluca ilçe merkezindeki selin en önemli sebebinin dere yatağı üzerine inşa edilen pazar yeri ve park alanı olduğunu tespit ettik. Derenin üzeri kapatılan 558 metrelik bölümünü yarıya yakınını hemen açtık, kalanlarını birkaç ay içinde açacağız. Sel bölgesinde bugüne kadar DSİ tarafından yapılan 1,3 milyar liralık yatırım daha büyük felaketin önüne geçmiştir. Meseleyi kökünden çözmek için 9 taşkın koruma tesisi, 4 gölet ve 3 mendirekten oluşan 16 kalem yatırımı 4,3 milyar liralık yatırım bedelle hayata geçirmek üzere çalışmalara başladık. Bu yıl içinde yatırımların inşasına geçiyoruz" diye konuştu.
Miting alanını hınca hınç dolduran vatandaşların bir çoğu da geri dönmek zorunda kaldı.
Erdoğan ve beraberindeki ekip, daha sonra Manavgat'taki proğrama katılmak üzere ilçeden ayrıldı.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI