Bugun...



Kumluca Sınav Koleji'nden bir uluslararası başarı daha!

Kumluca Sınav Koleji Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Hüseyin Burak Ateş, Uluslararası STEM Olimpiyatları'nda dünya 9.luğu derecesi elde etti.

facebook-paylas
Tarih: 11-06-2021 15:09

Kumluca Sınav Koleji'nden bir uluslararası başarı daha!

STEM Eğitimi; Fen (Science), teknoloji(Technology), mühendislik(Engineering) ve matematik(Mathematics) gibi disiplinlerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan disiplinlerarası öğretim modeli olarak tanımlanmaktadır. Öğrencilerin günlük yaşamda karşılaştıkları problemlerle başa çıkmada  bir “matematik” olduğunu anlatan, farklı düşünmelerini sağlayan ve  çeşitli süreçlere yeni çözümler arama kabiliyetlerini geliştiren bir yaklaşım biçimidir.

 

   Uluslararası STEM Olimpiyatları, 5-12. sınıflar arası, her seviyeden tüm öğrencilerin katılabileceği uluslararası bir sınavdır.
   Bu yıl, 50 ülkeden 3720 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen STEM Olimpiyatları’na Türkiye’den 99 okul katılım sağlamıştır.
   Kumluca Sınav Koleji Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Hüseyin Burak Ateş, Uluslararası STEM Olimpiyatları'nda dünya 9.luğu derecesi elde etti. Okul yönetimi, bu gururu yaşatan öğrencilerini tebrik ederek, ulusal ve uluslararası arenada okullarının ismini başarılarla duyurmaya devam edeceklerini belirttiler.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI