Kumluca’nın Kavakköy Mahallesi’nde, cami imamı M.E. hakkında, görev ihlali ve ihmal iddiaları üzerine hem CİMER’e, hem de İlçe Müftülüğüne resmi başvuru yapıldı. Mahalle Muhtarlığı ve azaların imzasını taşıyan dilekçelerde, imamın namaz vakitlerine riayet etmediği, yanlış okuduğu ve görevini zaman zaman yerine getirmediği öne sürüldü.
CİMER’E GÖNDERİLEN ŞİKÂYETTE “CEMAATİ KÜSTÜRDÜ” İDDİASI!
20 Mayıs 2025 tarihinde CİMER’e gönderilen dilekçede, Kavakköy Camii imamı M.E.’nin:
Ramazan ayı içinde geleneksel olarak yapılan mukabele görevini yerine getirmediği, Namaz vakitlerinde görev başında bulunmadığı, Mahalle sakinleri ve cami cemaatiyle uyum sağlayamadığı, Eski imam Mehmet Ateş tarafından görevi aksatması nedeniyle uyarıldığı ve tüm bu olanlardan sonra, durumun cemaat içinde kırgınlıklara ve uzaklaşmalara yol açtığı iddia edildi.
Kavak Mahallesi Muhtarı Ömer Bayram ve aza Hakan İnce, Emre Topuz, Merve Karakaya ve Kadir Alp tarafından imzalanan dilekçede, “Cemaatin dağılmaya başladığı, teravih ve diğer vakit namazlarına aksattığı tespit edilmiştir. İmamın görev yerinin değiştirilmesi talep olunur.” ifadeleri yer aldı.
Müftülüğe Yapılan Başvuru: “Uyarıya Rağmen Görev İhlali Sürüyor”
Kavakköy Muhtarı Ömer Bayram tarafından İlçe Müftülüğüne sunulan ikinci dilekçede ise, imam M.E.’ye 28.08.2025’te uyarı cezası verildiği, bu cezanın 19.09.2025’te tebliğ edildiği belirtildi.
Muhtar Bayram, uyarıya rağmen:
30.10.2025 ikindi namazı, 30.10.2025 akşam namazı, 31.10.2025 akşam namazı vakitlerinde, imamın izinli olmamasına rağmen görev başında olmadığı ve vakitlere riayet etmediğinin video kayıtlarıyla tespit edilip Müftülüğe teslim edildiğini belirtti.
Dilekçede, “Mahallemizde görevli imama güven kalmamıştır. Görev yerinin acilen değiştirilmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.
Vatandaşlar; “ Namaz Surelerini tam okumayan birini nasıl imam yapmışlar, anlamıyoruz. Hem görevine sadık değil, hem yanlış okuyor. Bu konu ayrıca araştırılması ve tespit edilmesi gereken bir husus” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
MÜFTÜLÜKTEN SORUŞTURMA
Kavakköy Mahallesi sakinlerinin şikâyetleri sonrası, İlçe Müftülüğü konuya ilişkin soruşturma başlattı.
Diğer taraftan, İmamın sözkonusu iddialara, ‘Ankara’da tanıdıklarım var’ diyerek, kendisiyle uğraşılmaması amacı güttüğü iddia ediliyor.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA