Bugun...



Kumluca Devlet Hastanesi'nde bebekler gülümsüyor

Kumluca Devlet Hastanesi'nde, teknolojik yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, bebeklerden kan almadan bilurubin ölçümü yapabilen Bilirubinmetre cihazı, hastanenin cihaz envanterine kazandırıldı ve kullanıma başlandı.

facebook-paylas
Tarih: 04-10-2022 17:03

Kumluca Devlet Hastanesi'nde bebekler gülümsüyor

Kumluca Devlet Hastenesi'nde, teknolojik yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, bebeklerden kan almadan bilurubin ölçümü yapabilen Bilirubinmetre cihazı, hastanenin cihaz envanterine kazandırıldı ve kullanıma başlandı.

Bu konuda bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Uysal Aladağ şunları söyledi; “Halk arasında sarılık olarak bilinen rahatsızlığın teşhisi için, bebeklerde bilirubin oranının ölçülmesi gerekir. Geleneksel yöntemde, her seferinde bebekten kan alınması gereği vardı. Ancak Bilirubinmetre cihazı, normal standartlarda  ışık yolu ile kandaki bilirubin oranını ölçmeyi ve analiz etmeyi sağlayan bir cihaz. Bu sayede, bebeklerimizin canı yanmadan kısa sürede bilirubin düzeyleri tespit edilebiliyor. Özellikle bebeklerde Bilirubin miktarı normal değerden yüksek ise, karaciğer ve safra kanalları ilgili problemler yaşanabilir. Bu açıdan ölçümü ve erken teşhis edilmesi, bebek sağlığı için son derece önemlidir. Bu cihazın kullanımı, bu açıdan çok önemli. Artık bebeklerin bu testini, onlar gülümserken yapabileceğiz”.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI