Bugun...



Kumluca'da selden sonra hortum felaketi

Kumluca İlçesi'nde, dün akşam meydana gelen 2 ayrı hortum olayı, seraların plastik örtülerine zarar verdi.

facebook-paylas
Tarih: 10-01-2022 18:08

Kumluca'da selden sonra hortum felaketi

Kumluca İlçesi'nde, dün akşam meydana gelen 2 ayrı hortum olayı, seraların plastik örtülerine zarar verdi.
Kumluca İlçesi'ne bağlı Beykonak ve Mavikent Mahallelerinde 2 ayrı hortum felaketi meydana geldi.
İlk hortum, Saat=19:00 sıralarında Beyonak'ta meydana geldi.
Ardından Saat=21:30 sıralarında da Mavikent Mahallesi'nde ikinci bir hortum meydana geldi.
Meydan gelen hortumlar, yaklaşık 50 dekar alanda seraların plastik örtülerine ve bazı seralarında demir aksamına zarar verdi.
Sera sahipleri, ertesi gün seralarının zarar gören plastik  ve  demir aksamlarını tamir ettiler.

 


Evde yalnız olduğunu, hortum esnasında çok korktuğunu belirten Zühra Acar (65); "Akşam saat altı sıralarında büyük bir gürültüyle irkildim. Ne idüğünü bilemedim. İçerideydim. Pencereleri açıp baktım, bir şey anlamadım. Ev sallandı. Kiremitleri sarstı, korktum. Evin altında kalacağım diye korktum. O kadar zor zaman geçirdim, o kadar çok korktum ki, sormayın. Elim ayağım tutuldu. Ev yıkıldı sandım. Soba yanıyordu. Ev yanacak diye korktum" dedi.   
Tolgahan Çakıcı (27); "Akşam Saat= 10:00 civarlarında, elektrik direklerindeki tellerden kıvılcım çıktığını gördüm. Ben geldikten sonra her şey bitmişti. Bir uğultu çöktü. Yer yerinden oynadı sandım. Sonra seraları kontrole geldiğimde sera demirlerinin yere yattığını gördüm" dedi.

 


Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce; "Akşam saat 7 ile 8 arasında, Beykonak ve Mavikent'teki seralarda 2 ayrı hortum çıktı ihbarı aldık. Hortum her yerden değil, belli yerlerden geçmiş. Mesela bir seranın dört köşesini basmış ve plastiğini yırtmış. Buna şükrediyoruz. Çok şükür hamd olsun" dedi. 
Abdullah Turan (50); "Benim zarar gören seram, 9 dönüm. Akşam saat 18:48 sıralarında oldu. 9 dönümün aşağı yukarı 3 dönümünü rüzgar parçaladı. Allah'tan gelen bir şey, yapacağımız bir şey yok. Şimdi, seramın içindeki ürünleri toplatarak kurtarmaya çalışıyorum. Çünkü yağmur yağıyor. Ürünler zarar görür" dedi
Ramazan Mencik (68); "Akşam saat on, on bucuk gibi oldu. Vallaha evin içinden çıkamadık" dedi.
Kumluca'da geçen hafta yaşanan sel felaketinden sonra, bir de hortum felaketinin yaşanması, üreticileri ümitsizliğe sevkederken, Tarsim Sigortası yaptıran çiftçilerin, özelllikle sel felaketi sonrası, ürünlerini kurtarmak adına çok daha fazla masrafa girdikleri ve ürün kaybının devlet tarafından karşılanması isteniyor. Ürünün, experlerin tanıdığı süreçte zayi olmadığı ve bu sürenin uzatılması gerektiği talep ediliyor.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI