Bugun...



Kumluca'da şampiyon İsmail Balaban

Kumluca İlçesi'nde 24’üncü Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen 24. Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşlerinde İsmail Balaban başpehlivan oldu.

facebook-paylas
Tarih: 08-05-2023 20:50

Kumluca'da şampiyon İsmail Balaban

Kumluca İlçesi'nde 24’üncü Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen 24. Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşlerinde İsmail Balaban başpehlivan oldu.
Kumluca şehir stadında gerçekleştirilen güreşlere, Yaklaşık bin 100 güreşçi katıldı. 13 saat süren güreşlerde 66’sı başpehlivan olmak üzere 19 kategoride sporcular rakiplerini elemek için büyük çaba sarf etti.
Finalde Kırkpınar başpehlivanlarından İsmail Balaban ve Hüseyin Gümüşalan karşı karşıya geldi. Müsabakanın ilk dakikalarında ayağından sakatlanan Gümüşalan, sağlık ekibinin uyguladığı tedavinin ardından güreşe devam etti. Ani bir atakla rakibini ters düşüren İsmail Balaban, başpehlivanlık kariyerinde ilk defa 24’üncü Kumluca güreşlerinde başpehlivan oldu.
Başpehlivanlık güreşlerinde Hüseyin Gümüşalan ikinci, İsmail Koç ve Kürşat Şevki Kormaz da üçüncü sırayı aldı. Başpehlivan İsmail Balaban ve diğer dereceye giren pehlivanlara altın kemer, kupa ve madalyaları, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Soner Hiçdurmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Başkan Köleoğlu ‘’Kumluca seyircisi heyecanla bu güreşleri bekler. Bizde, pehlivan yetiştirmenin ayrı bir önemi vardır bu yüzden Orhan Okulu Güreş Akademi’sinin son hazırlıklarını yapıyoruz. Güreşlerimiz bir gün olmasına rağmen, aynı coşku ve heyecanla ilerliyor. Kumluca’nın Güreş camiasında ayrı bir yeri var. Sn. Bakanımız Müvlüt Çavuşoğlu da bugün güreşlerimizdeydi. Yeni bir stadın yapılması konusunda birlikte çalışmalarımızın yapılacağını söyledi. Bugünde gördük ki, güreşlerimizin önüne konulan engellere ve bir güne düşürülmesine herkes tepkiliyiz
Güreşlerde yapılan ağalık ihalesini ise, iş insanı ve İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Levent Özdemir bir milyon 77 bin lira vererek kazandı. Kupa töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başpehlivan İsmail Balaban, kendisinin yıllardır başpehlivanlık yaptığını ve Kumluca güreşlerinde daha önce final yapmasına rağmen, ilk defa başpehlivan olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
Güreş sezonunun yeni başladığını ve sezona iyi hazırlandığını ifade eden Balaban, “İlk defa Kumluca güreşlerinde başpehlivan oldum, çok mutluyum. Sezon yeni başlıyor, sezona başarıyla başlamak bizi daha motive ediyor. Sezona iyi hazırlandık, inşallah başka başpehlivanlıklar kazanacağız. Umarım Kumluca Güreşleri, tekrar üç güne çıkarılarak hak ettiği değeri bulur. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, güreşlere katılan tüm sporculara ve izleyen güreş severlere teşekkür etti.
Kumluca Belediye Başkanı ve tertip Komite Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun ev sahipliğindeki güreşleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Kumluca Başsavcısı Muhammet Numan Ergin, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Neşe Toker, İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Levent Özdemir, Deva Partisi Antalya Milletvekili Adayı Cengiz Akkın, Yeniden Refah partisi Antalya Milletvekili Adayı Atınç Korkmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Adayı İlknur Fidan, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Serkan Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi Kumluca İlçe Başkanı Yücel Kaplan, Cumhuriyet Halk Partisi Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık, İyi Parti Kumluca İlçe Başkanı Bekir Bircan, Saadet Partisi Kumluca İlçe Başkanı Ergün Eren, Güreş Ağası Niyazi Çiftçi, Tertip komite Başkan ve yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda güreş sever izledi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI