Bugun...



Kumluca'da Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

Kumluca İlçesi'nde Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı toplantısı, Belediye Konferans Salonu'nda yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 03-09-2021 14:42

Kumluca'da Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

Kumluca İlçesi'nde Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı toplantısı, Belediye Konferans Salonu'nda yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Köleoğlu, katılımcılara 'hoşgeldin' diyerek, Eylül Ayı'nda yaşanan orman yangınlarını ve adli yıl açılışının hayırlı olmasını temenni ederek başladığı konuşmasını, başlayan Eğitim ve Öğretim Yılı'nın başarılı geçmesini ve hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek,  Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kardeşinin  vefatını, önemli gün ve geceleri anarak sürdürdü.


Toplantıda söz alan Ak Parti Meclis Grup Sözcüsü Halil Karataş; Kumluca-Antalya 'Bölünmüş Yol' yapımının  % 95 oranında bitirildiğini, Kumluca Devlet Hastanesi inşaatında da çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ve gelecek yıla tamamlanmasını ümit ettiklerini söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Obalar Kavşağındaki ışıklandırmanın yapıldığını, Finike Kumluca arasında tamamlanmasını bekledikleri 'Bisiklet Yolu' nun yapılmasının ilçeye değer katacağını ve aydınlatma çalışmalarının başladığını ve yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, belediye olarak  bu konuda üzerimize düşen görevi hızla yaparak, çalışmaların hızlandırılması konusunda gereken katkıyı sağlamak için, girişimlerin başlatılmasını beklediklerini ifade etti. Bisiklet yolunun, İlçe Merkezine kadar getirilmesinin Kumluca'ya yakışacağını da belirten Karataş, Sanayi Kavşağına DSİ'nin yapacağı köprü için, bir alt yapı çalışması yapılacaksa, bunları ivedilikle yapalım, dedi. Ömer Halisdemir Parkı'ndan şikayet geldiğini, oranın kafesinin çalışmasıyla alakalı, oranın atıl bırakıldığıyla alakalı, bu konuda da sizden bilgi almak istiyoruz, Bir de Beykonak'ta bulunan sahildeki parkın, akıbeti ne oldu diye soran Karataş, orası da tamamen kaderine terk edilmiş. Birde önemli talebimiz var, Buğday Pazarı'nın girişinde bekleyen işçiler için, bekleme  yeri yada, ne bileyim bir çay ocağı gibi bir şey yapılsa, tuvaleti-lavabosu olsa da, kaldırımlarda hoş olmayan görüntüleri ve esnafın şikayetlerini önlesek, İlçemize gelen misafirlerimiz açısından, gelen yabancı turistler açısından daha olumlu sonuçları olacağı kanaatindeyim, isterseniz bunu öneri olarak ta kabul edin, dedi. Alınacak olan kararlar hayırlı olsun, teşekkür ediyorum, dedi.

 


 Ak parti Grup Sözcüsünün konuşmasından sonra söz alan Belediye Başkanı Köleoğlu; Grup sözcüsüne teşekkür ederek ve talepleri not aldığını ifade ederek, Kumluca-Antalya Karayolundaki çalışmalar ve Devlet Hastanesi'nde devam eden çalışmalar için, Bakanlıklar ve buradaki Vekiller seviyesinde, ben ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim, dedi. Hastane ile ilgili olarak, birlik içersinde Belediye olarak katkı sağlamak için, bir çok çalışmayı hızlı bir şekilde gerçekleştirdik, dedi. Devletimize, bu kararlı duruşundan dolayı, teşekkürlerimizi Kumluca Belediyesi olarak sunuyorum dedi. Alakır Köprüsünden, Kumluca merkezdeki domates kavşağına kadar yapılacak olan Bisiklet Yolu'nun, ihale çalışmalarının önümüzdeki günlerde bitecek aşamaya gelmesi için çalışıyoruz. Kafelerin çalışmamasını, Pandemiden dolayı hasta olan, şeker  veya  hipertansiyon rahatsızlıkları olan ve yaz aylarında izin kullananlar yüzünden 5'te 1 oranına düşen personel sayısına bağlayan Köleoğlu, Kumluca'da ki bir Fide Tesisi'nin, Belediye'ye 10 bin adet Muz Fidanı bağışlayacağını ve bunun dikiminin KumulPark'ta yapılacağını ve buranın Botanik Bahçesine dönüşmesinde rol oynayacağını belirtti. Ak Parti Grup Sözcüsü'nün, Kumluca'da rüzgar yüzünden muz üretiminde başarı elde edilemeyeceğini söylemesi üzerine Köleoğlu, bunu ölçümlerinin  Ziraat Mühendislerince yapıldığını ve uygun olduğunu belirtti. Muz ağaçlarının dikimini bu hafta, 3-5 güne kadar tamamlıyoruz. Orada bir tane Restaurantımız var. Et ve Balık olabilecek ve Yöresel ürünler-kahvaltı ve kafeterya olabilecek iki tane restaurant olma imkanımız var. Boya çalışmasına başladığımız alan için, orasını çok daha yaşanılır bir alan haline getireceğiz. Oradaki büyük bir açık alan olan çimlerin bulunduğu alanı, açık havada düğün-Nişan organizasyonlarının yapılacağı bir alanı hizmete sokacağız. Parkımızı kaldığı yerden toparlamış olacağız. Büyükşehirden burayı devraldık.
Beykent Sanayi Sitesi alanının genişletilmesi, Kumluca İlçe Merkezi'nde bulunan Ahmet Ali Ağa Bulvarı ve Gödene Caddesi'nde bulunan güzergahta Ticari alan ruhsatlandırmasının % 100 arttırılması, Ülke ve Dünya çapında derece elde etmiş sporcu ve antrenörlerine ödül verilmesi gibi maddelerin görüşüldüğü toplantıda Meclis, bir tanesi bilgilendirme, bir tanesi rapor ve dört tane de tekliflerle beraber, 6  gündem maddesini görüşmek için toplandı. İlk 5 maddesi, oy birliğiyle kabul edilen maddelerin 6. maddesinin de, Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI