Bugun...



Kumluca'da '15 Temmuz' etkinlikleri bir başkaydı

Kumluca İlçesi'nde '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri düzenlendi.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-07-2021 19:16:40 Tarih: 16-07-2021 16:04

Kumluca'da '15 Temmuz' etkinlikleri bir başkaydı

Kumluca İlçesi'nde '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri düzenlendi.
İlçede Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği anma etkinlikleri, Merkez Eski Camii'de mevlüt programıyla başladı, şehit ve şehit ailesinii ziyaretle devam etti.
2011 yılında İzmir'de şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürk'ün kabrini ziyaret ve şehidin ailesine ziyaret  gerçekleştirildi. Ziyarette, Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, Mülki İdare Amirleri ve Ak Parti İlçe Başkanı Erol Uysal ve Belediyeyi temsilen de Başkan Vekili İsmail Başar katıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Mehmet Akif Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi'nden, Mehter Marşları eşliğinde  Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından geçilen programda, şehitlere saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua yapıldı.


Gece'de moderatörlüğü üstlenen, Kumluca Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Durmuş Yavuzer, proğram akışını sağladı. Kumluca'da çiftçi, esnaf, memur ve muhtarlarında bulunduğu bir organizasyon olan Mehter Takımı, bir resital sundu.  Sinevizyon gösterileri, konuşmalar ve şiir dinletileriyle devam eden proğrama, Kumluca'lılar büyük ilgi gösterdi. Meydanı hınca hınç dolduran vatandaşlar, proğramı sonuna kadar izlediler. Hafızlık eğitimi almakta olan Muhammet Ali Akca'nın okuduğu ezan, dinleyenleri mest ederken, bazı vatandaşların ağladığı görüldü.

 


'Türkiye'm' ve 'Şehitler Ölmez' şarkılarını seslendiren Din Görevlisi Tarkan Sümer, profesyonel sanatçıları aratmadı. Proğramda Kumluca İlçe Vaizi Muhammet Emin Emre gecenin anlamına binaen yaptığı dua, katılımcıların hoşuna gitti.
Milli Eğitime Müdürlüğü'ne mensup bazı öğretmenlerin oluşturduğu orkestra, gerek ses sistemi ve gerekse de söylediği şarkılarla geceye ayrı bir renk kattı.
Spor, Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere, Kaymakam Uğur Kolsuz tarafından çeşitli ödüller verildi.
!5 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerine Kumluca'da Mustafa Köleoğlu'nun, Finike'de de Mustafa Geyikci'nin izinli olduğu gerekçeleriyle geceye katılmamaları, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
Proğram, gecenin sonunda dört din görevlisinin değişerek salâ okumasıyla son buldu.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI