Bugun...



Kumluca Belediyesi uçamayan leyleğe sahip çıktı

Leylekler her yıl Kumluca'nın İlçe merkezindeki kavşakta ve Eski Cami'nin bulunduğu kavşaktaki aydınlatma direğine yuva yaparak orada belli bir süre kalırlar. İlçe merkezi kavşağında yuva yapacak bir ortam bulamayan leylekler, Eski Cami'nin bulunduğu kavşağa tekrar yuva yaparak, bu yılda ilçeye geldiler.

facebook-paylas
Tarih: 14-07-2023 12:52

Kumluca Belediyesi uçamayan leyleğe sahip çıktı

Leylekler her yıl Kumluca'nın İlçe merkezindeki kavşakta ve Eski Cami'nin bulunduğu kavşaktaki aydınlatma direğine yuva yaparak orada belli bir süre kalırlar. İlçe merkezi kavşağında yuva yapacak bir ortam bulamayan leylekler, Eski Cami'nin bulunduğu kavşağa tekrar yuva yaparak, bu yılda ilçeye geldiler. Bitkin ve hasta halde bulunan bir leylek vatandaşlar tarafından sahip çıkılması için Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine haber verildi. Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun talimatıyla koruma altına alınan yavru leylek Kumluca Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi’ne geçici yuvasına götürüldü. Teslim alınan leyleğin itinayla bakımları yapılarak ve balık, solucan vb. yiyeceklerle beslenip kısa sürede toparlanması hedefleniyor.  
Kumluca Belediyesi Veteriner Hekimi Sinan Ulusoy, ‘’Duyarlı vatandaşlar tarafından hasta olduğu bildirilen leyleğimiz Kumluca Belediyemize ait Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Burada ön bakımları ve tedavisi yapıldıktan sonra bakım ve beslenmesine devam edilmek üzere Kumluca Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi’ne geçici yuvasına götürüldü. Balık ve su ürünleri ile beslenen leyleğimizi tedavisi bitince doğal yaşam alanlarına kavuşturmayı planlıyoruz’’ dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI