Bugun...



Kumluca Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Kumluca Belediyesi Mart ayı olağan Meclis toplantısı, Mustafa Köleoğlu başkanlığında, Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2021 22:04

Kumluca Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Kumluca Belediyesi Mart ayı olağan Meclis toplantısı, Mustafa Köleoğlu başkanlığında, Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Köleoğlu, geçtiğimiz ayın faaliyetlerini ve Mart Ayı'ndaki önemli günlerle ilgili mesajlarını paylaştı.

 

E-BELEDİYECİLİK'E BAŞVURU HIZLANDIRILACAK
Antalya'nın batısında 'e-belediyecilik' sistemine geçmeyen tek belediye olan Kumluca Belediyesi, bu konuda nihayet bir adım atıyor. Köleoğlu, Kumluca’ya önemli bir proje kazandıracaklarını, e-belediyeciliğe geçileceğini ifade ederek, tüm belediye hizmetlerinin Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından online yapabileceğini, ödemelerin, Belediye'de yapılabilecek her türlü hizmetin, on-line yapılabileceğine söyledi.

 

HER ALANA İNTERNET Projesi
Köleoğlu; “Öğrencilerimizin internet erişimini artırmak için, kablosuz teknoloji ile her alana internet ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

AK PARTİ GRUBUNDAN KÖLEOĞLU’NA SORULAR
Mart Ayı'ndaki Meclis Toplantısında, Ak Parti'nin grup sözcülüğünü yapan Belediye Meclis Üyesi Mehmet  Özgür Erkan, “e-belediyecilik ile ilgili eksikliği giderme düşünceniz için tebrik ediyoruz. Kumluca Belediyesi tarafından, daha önce yapılacağı ilan edilen, Organize Sanayi Bölgesi, Şehir Stadının yapımı, Toptancı Hal içinde yapılacak akaryakıt istasyonu, sebze atıklarından organik gübre üretme tesisleri, Beykonak - Mavikent Mahallelerinde ara yollarının çok bozuk olması, yine Mavikent – Beykonak Mahallelerinde sera atıklarının yakıldığı ve halkın bundan rahatsız olduğu, Gavur Deresi Çayı'ndaki kirliliğin sebebi, Ulusal Basında haber konusu olan, şahsi alışverişlerinin Belediye bütçesinden ödenmesi konularında Başkan Köleoğlu’ndan açıklama istedi.  Sorulara cevap veren Köleoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

SANAYİ PROJESİNDE SONA GELİNDİ
“Organize Sanayi ile ilgili tüm çalışmalarımız, projelerimiz tamamlandı. Valiliğimiz ve Ticaret Odamızla da görüştükten sonra, projemizi son haline getireceğiz. Pandemiden dolayı gecikti.  İnşallah hep birlikte yapacağız.

 

AKARYAKIT İSTASYONU İHALEYE ÇIKIYOR
Akaryakıt İstasyonu ile ilgili çalışmalarımız tamamlandı. En kısa zamanda ihaleye çıkacağız.

STAD PROJESİ BİTTİ
Stad ile ilgili borçlanma limiti, yüksekliği nedeniyle İller Bankası’nda geri dönmüştü. Proje çalışmalarını tamamlıyoruz, en kısa zamanda ihaleye çıkaracağız.”

 

KUMLUCA’DA SIFIR ATIK PROJESİ
Sebze atıklarından gübre üretim tesisi ile ilgili soruya cevap veren Başkan Köleoğlu; “Katı Atık Tesisi, Milli Emlak’ın yeriydi biliyorsunuz. Kendi imkânlarımızla başlamıştık. Büyükşehir Belediyemizinde orada projesi var. Büyükşehir Belediyemiz araziyi Milli Emlak’tan aldıktan sonra, 4 dönüm yer tahsisi yapacağız. Sıfır atık projesini kapsayacak organik gübre tesisini yapacağız.

 

YOL ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK
Beykonak - Mavikent yolları 1283 km. karedeki Kumlaca’mızın, tüm yollarında yağışlarla birlikte tahribat söz konusu. Ekiplerimiz şu anda toprak yollarımızın tamiratı için çalışıyor. Havaların düzelmesiyle beraber, hızla asfalt yollarımızın yama çalışmaları yapılacak.  

 

KÖLEOĞLU: SERA ATIK YANGINLARI SABOTAJ
Sera atıklarını bilerek yakıyorlar. Sabotaj var, yağmurda bile sera atıkları yanıyor diye bizi zor durumda bırakmaya çalışıyorlar. Biliyorsunuz, önceki dönemlerde bu yangınlardan Temel Eğitim Mahallesi duman altında kalıyordu.  Biz Temel Eğitim Mahallemizi ve İlçemizin büyük bir bölümünü atık dumanından etkilenmemesi için, sera atıklarını toplama merkezi oluşturmuştuk.

 

SERA ATIKLARINDA KUMLUCA TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Gavur deresindeki kirlilik ile ilgili incelemelerde bulunduk. Sera atıklarının doğaya karışması sonucu kirlilik oluşmuş. Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Sağlık Müdürlüğü gerekli önlemleri aldılar. Bir an önce organik gübre tesisini yapmamız gerekiyor. Kumluca Sera atıklarında 500 bin tonla Türkiye’de birinci sırada. Bakanlığa sunduğumuz proje kabul edilmezse, kendi imkânlarımızla borçlanıp yapacağız.
Büyükşehir Belediyesi, Batı Antalya’nın en büyük 'Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni İlçemize yapacak. Batı Antalya’nın en büyük sorunu ortadan kaldırılmış olacak.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM
Ulusal Basına yansıyan, yaptığım alışveriş ile kamu zararına yolaçtığım iddiası ile ilgili olarak ta, Cumhuriyet Savcılığımıza suç duyurusunda bulundum. Kesinlikle böyle bir şey, söz konusu değildir. Böyle bir alışveriş yoktur. Şahsım ile ilgili, buna benzer bir sürü iftira söz konusudur” dedi.  

CHP Grup Sözcüsü Sözcüsü İsmail Başar ve  İyi Parti Grup Sözcüsü Ali Okur, alınan kararların ilçeye hayırlı olmasını ve iyi dileklerini iletti.

 

MAVİKENTLİ YERE DÜŞEN BAYRAĞI ÖPÜP ALNINA KOYAR
Geçen hafta Mavikent Mahallesi'nde, çöpte bulunan  Belediyeye ait afiş ve Türk Bayrağı'nın, belediye ile ilgili bir alakası olup olmadığı sorusuna cevap veren Başkan Köleoğlu; “Çöpe atılan bayraklar, Kumluca Belediyemizin 5 yıl önce dağıttığı bayraklardır. Mavikent'liler vatansever insanlardır. Mavikent Mahallesine yapılan bir sabotaj olarak diye düşünüyorum. Cep telefonu ile çekilip sosyal medyada paylaşılması sabotajdır. Yapılanı kınıyorum. Kumluca Belediyesi de işin içine sokulmaya çalışıldı. Mavikent'li, yere düşen bayrağı öpüp alnına koyar” dedi.

 

MÜNAFIKLARI KINIYORUM
Kumluca Belediyesi Basın Birimine alınan teknik cihazlarda, gereksiz harcama yapıldığı iddialarına da açıklık getiren Mustafa Köleoğlu; “Türkiye’de 1600 belediye bu kameraları alıyor. Biz alınca Kumluca Belediyesi filim mi çeviriyor diye haber yapıyorlar. Bunu yapan belli kesim münafıklardır onları kınıyorum” dedi.

Gündem dışı konuşmalardan sonra, pandemiden dolayı kapalı bulunan 84 adet kıraathaneye, toplamda her birine 500 lira tutarında Çay, Şeker, Tüp ve Temizlik maddeleri ayni yardımı yapılacağı,  150 lira olan Nikah Salonu ücretinin 200 liraya, 200 lira olan Düğün Salonu ücretinin 250 liraya çıkartılması, mülkiyeti belediyenin elinde olan, Belen Mahallesi Işıkpınar  Mevkii'nde bulunan ve 19.03.2021 tarihinde sözleşmesi sona erecek olan, Bölge Trafik İstasyonu binasının sözleşmesinin yenilenmesi,  İlçe genelinde taşkın yaşanan dereler üzerindeki ve sanayi kavşağında yapılacak köprüler için borçlanma yetkisi gibi 11 madde görüşülerek karara bağlandı.
Ak Parti Sözcüsü Mehmet Özgür Erkan'ın; "Yapılacak köprüler için Büyükşehir'in Kumluca'ya destek olmasını, Belediye imkanlarının kredilerle zorlanmamasını dile getirerek, Belediye'nin imkanları elveriyorsa, bu Pandemi sürecinde Nikah Salonu ve Düğün Salonu ücretsiz olsun, kıraathanelere yapılacak yardımların, aynı şartlarda etkilenen  kafelere de yapılması"  tezi, olumsuz karşılık buldu.


Başlangıçta 9 maddenin görüşüleceği Meclis'te, toplam 11 madde görüşüldü.  1,4, ve 5. maddeler CHP ve İyi Parti'nin oylarıyla, oy çokluğuyla geçerken, bazı maddelerin de, Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine karar verildi. Kalan maddeler oy birliği ile Belediye Meclisi'nden geçti.
Kurulan HES'in, İçme Suyu bölgesindeki suyu, mahkeme kararı sonucu elektronik kelepçe ile sınırlı verdiğini söyleyen Köleoğlu, o bölgede daha önce fazla salınım olarak alınan suyun, can suyu olarak yüksek kesimlerde değerlendirildiğini, kanal sularının  bu vazifeyi yerine getiremediğini, en azından  Kapalı  Sulama Sistemi devreye girinceye kadar, bir çözüm üretilmesinden yana olduğunu söyledi. Toplantıda, Tarımsal Sit Alanı ilan edilen Kumluca ve Finike'nin, ihracattaki payı ve tarımsal üretiminin göze alınması gerektiği, daha fazla elektrik üretimine, tarımın feda edilmemesi  fikri üzerinde  hemfikir olundu.
Başkan Köleoğlu'nun Tarımsal sulama için, su salınımının 7 günden 3 güne düşürüldü tezi, DSİ kaynakları tarafından yalanlandı.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI