Bugun...



Kumluca Belediyesi icralık oldu

Antalya’nın Kumluca İlçesi'nde, İlçe Belediyesi tarafından 2019 yılı Aralık ve 2020 yılı Ocak aylarında, işten çıkartılan 80 kişiden 20 si açtığı işe iade davasını kazandı.

facebook-paylas
Tarih: 14-09-2021 12:31

Kumluca Belediyesi icralık oldu

Antalya’nın Kumluca İlçesi'nde, İlçe Belediyesi tarafından 2019 yılı Aralık ve 2020 yılı Ocak aylarında, işten çıkartılan 80 kişiden 20 si açtığı işe iade davasını kazandı.
Kumluca Belediyesi tarafından, işten çıkartılan 24 kişinin tazminat davası sürerken, 20 kişi işe iade davasını kazandı.
Kumluca İş Mahkemesi'nin işe iade kararını, Kumluca Belediyesi Antalya İstinaf Mahkemesi'ne gönderdi.
2021 yılı Temmuz ayı sonunda, Kumluca İş Mahkemesi'nin verdiği karar, Antalya İstinaf Mahkemesi tarafından da bozulmayınca, işçilerin avukatları kararı, 2021 Ağustos ayının ilk haftasında Kumluca Belediyesi'ne gönderdi. İşçilerin, işe iadelerini istedi.
Kumluca Belediyesi de, Sarnıçtepe Şirketinde 31 Ağustos günü işe başlamaları için işçilere tebligat yayınladı.
İşçiler yeniden işe başlamak için, 31 Ağustos Salı günü Kumluca Belediyesi Sarnıçtepe Şirketine geldiler.
Konuyla ilgili bilgi veren Avukat İsa Bircan; “2020 yılı Şubat ayında başlatılan bir işe iade davamız var. Bu dava Kumluca Belediyesi tarafından hiçbir hakları ödenmeden bir telefon ile işten çıkartılan işçilerin işe iade ve tazminat davasıdır. İşten çıkartılan 24 işçinin tazminat davası sürerken, 20 işçimiz işe iade davasını kazandı.
 Kumluca Belediyesi'ne bağlı Sarnıçtepe Şirketi, işe iade davasını kazanan işçilerimizi 31 Ağustos’ta işbaşı yapmaları için çağırdı.
Şarnıçtepe Şirketi'nce daha sonra, mahkeme kararlarını bir tarafa bırakıp işçilere; "Çalışmak istiyorsanız, normal bir işçi gibi asgari ücretten, belirli süreli yeni bir sözleşme imzalamak kaydıyla işe başlayın" denildi. Yeni sözleşme ile, geri dönük haklarından vazgeçmiş olacaklardı.
İşçiler geriye dönük haklarıyla çalışmak için mahkemeye başvurmuşlar ve mahkemeyi kazanmış olarak, 'biz aynı haklarımızla, eski pozisyonumuzla çalışmak istiyoruz. Mahkemenin kararlarının uygulanmasını istiyoruz' dediler.
Ama her şeye rağmen 31 Ağustos günü öğleden önce Sarnıçtepe Şirketinin dayattığı, sözleşmeyi, ihtirazı kayıt ile imzaladılar. Öğleden önce bu sözleşmeyi kabul eden Kumluca Belediyesi Sarnıçtepe Şirketi, akşam saatlerinde işçileri toplayıp bu sözleşme ile çalıştıramayacaklarını söylediler. 
Yaşanan tüm gelişmelerden sonra, biz işçilerimizin avukatı olarak, Kumluca Belediyesi Sarnıçtepe Şirketine ihtar çektik.  Bugüne kadar fiilen bir cevap gelmeyince bizde Kumluca Belediyesi ve Sarnıçtepe Şirketi hakkında icra takibi başlattık” dedi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI