Bugun...



Koronavirüs turizmde "hijyen" pazarının hacmini büyüttü

Koronavirüs salgını, hizmet sektöründe hijyenin önemi artırırken, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinin yer aldığı Akdeniz Bölgesinde 300 milyon liralık hijyen hacminin oluşmasına neden oldu.

facebook-paylas
Tarih: 20-01-2022 17:15

Koronavirüs turizmde

“AKDENİZ’DE 300 MİLYON LİRALIK HİJYEN HACMİNE ULAŞILDI”

Koronavirüs salgını, hizmet sektöründe hijyenin önemi artırırken, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinin yer aldığı Akdeniz Bölgesinde 300 milyon liralık hijyen hacminin oluşmasına neden oldu.

Endüstriyel temizlik ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Adonis Akdeniz Bölge Müdürü Erkan Ünyeli, Akdeniz Bölgesinde öncelikli turizm tesisleri olmak üzere hastane, eğitim kurumu ve fabrikalardaki kişisel hijyen pazarının 300 milyon liralık bir hacme ulaştığını ifade etti.

ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 32. Hotel Equipment Fuarı’nda firmasını temsil eden Ünyeli, turizm tesislerindeki hijyenik koşulların müşteri tercihleri açısından belirleyici faktörlerin başında geldiğini söyledi. Temizlik konusunda her daim titiz olan turizm sektörünün, pandemi ile bu alandaki hassasiyetinin daha da arttığına dikkati çeken Ünyeli, “Turizm sektörü hijyenle ilgili maliyet kalemlerini arttırıyor. Bu da Türkiye’yi ve özellikle de Antalya’yı dünya turizminde ön plana çıkarıyor. Otel yöneticileri de misafirleri de bu durumdan gayet memnun. Pandeminin getirdiği hijyenik alışkanlıklar, pandemi sonrasında da devam edecektir” dedi.

 

 

MERDİVEN ALTI ÜRETİME DİKKAT

Sektörde merdiven altı üretimin yaygın olduğunu hatırlatan Ünyeli, hem endüstriyel hem de kişisel kullanıcılara şu uyarılarda bulundu:

“Pandemiyle birlikte ekonomik olarak birçok sektör zarar görürken sektörümüz de aynı oranda hızlı bir yükselişe geçmiştir. Bu da maalesef fırsatçıların merdiven altı üretimlerine yansıdı. Temizlik malzemelerini ve cihazları satın alacak kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımızın mutlaka yetkili olan satış merkezlerini tercih edip bu ürünlerin mikrobiyolojik etkinlik raporlarına, ilgili bakanlıkların ruhsatlarına ve kalite standart belgelerine (CE) uygun olduklarına dikkat etmesi gerekmektedir.”

TEMİZLİK ÜRÜNLERİNE TALEP ARTIYOR

Adonis firması olarak salgın bittiğinde de temizlik ürünlerine olan ilginin devam edeceği yönünde tespitleri olduğunu belirten Ünyeli, “Birçok sektörün olumsuz etkilendiği bu dönemde insanlar kişisel temizliğin ve hijyenin önemini anladı. Bu davranış şekli uzun yıllar devam edecektir. Temizlik ürünlerine olan talebin artarak devam edeceğini öngörüyoruz. 2009’da kurulan ve 2019’dan bu yana Bilkent Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketimiz ile endüstriyel alanda her geçen gün daha da artan bir taleple karşı karşıyayız.” diye konuştu.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI