Bugun...



KONYSİAD’ın gündemi ‘marka’

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) Olağan Toplantısı'nın konuğu Marka Danışmanı Özel Oytun Türkoğlu oldu.

facebook-paylas
Tarih: 03-12-2022 17:45

KONYSİAD’ın gündemi ‘marka’

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) Olağan Toplantısı'nın konuğu Marka Danışmanı Özel Oytun Türkoğlu oldu.
Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) toplantısı Hotel Su’da gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Özhan Sade'nin küresel dünyada markalaşmanın, pazarlamanın, dijitalleşme ve iletişimin önemini vurguladığı  açılış konuşması sonrası ; KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan ve Konyaaltı  Kaymakamı Kamil Köten  yeni Üye Serkan Sürer'in ( NEBULA YAT A.Ş.) katılım belgesini takdim ettiler.
Marka Danışmanı ve Akdeniz Üniversitesi  Öğretim Görevlisi ,İş İnsanı Özel Oytun Türkoğlu’nun konuk olarak katıldığı programda marka, satış, pazarlama ve satın almanın önemine dikkati çekti. Duygu ve algı yönetiminde markanın yerine işaret eden Türkoğlu, “Biz burada duyguya para ödüyoruz, yani duyularımıza. Markacılıkta eğer beş duyuya aynı anda hitap ediyorsanız satışınız çok kolay. Markanın geçmiş tarihi yaklaşık 7 bin yıl öncesine dayanıyor.  İlk rastlandığı yerler arasında mağara duvarları ve bizonlar var. Daha sonraki süreçte toprak ürünlerinde görülüyor, çanak, çömlek, kiremit, tuğla gibi. Ürünlerin üretildiği yerin belirtilmesi amacıyla kullanılıyor. Bu topraklardaki kökeni de çok eskilere dayanıyor" dedi.


MARKANIN ÖNEMİ
Markalama ve markalaşma süreçlerinin psikoloji, sosyoloji ve istatistik ile ilişkili olduğunu aktaran Oytun Türkoğlu, “Bu işte en önemli kısım pazar araştırmasıdır. Marka süreklilik arz eder, adım adım ve detaylı şekilde işlenir. Dünya markası çıkarmanın ilk adımı tüm dünyaya uygun bir markalama süreci geçirmektir. Türkiye'den dünya markaları çıkarmak için markalaşmanın eğitimden tanıtım ve teknolojiye kadar halkın da iş birliğiyle gerçekleşebilir. Made in Türkiye etiketinin arkasının doldurulması, kaliteli ürün üretmek ve iyi ticaret yapmak çok önemli" dedi. Toplantıda Marka Danışmanı Özel Oytun Türkoğlu, KONYSİAD üyelerinin sorularını da yanıtladı.
 Toplantı kapanış konuşmasını yapan  KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan,  " Bitmeyen ekonomik    krizlere rağmen, hala ticaretimizi ayakta tutmaya  çalışırken, değerli konuğumuz bizlere,  marka   olma  noktasında, önemli  açıklamalarda bulundu, kendisine çok teşekkür ediyoruz.  Bu belirsiz ortamlarda, akılda net bir şekilde kalıp marka olabilmek, gerçekten hiç de kolay değil ama anladığım kadarıyla, bu konuşmadan çıkacak slogan  'yerel  düşün, küresel  hareket  et ' olacaktır.." dedi.

KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, Yüksek Danışma Kurulu Başkanı İsmail Bilal, Geçmiş Dönem Başkanı Av. Bora Terzioğlu ve Genel Sekreter Özhan Sade, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzalarından oluşan plaketi Özel Oytun Türkoğlu’na takdim ettiler.

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI