Bugun...



Konyaaltı'nın her yerinde eşitlik olacak

CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, eşi sosyolog Demet Ayne Kotan ile birlikte evde çocuk bakımından yemeğe işleri paylaştığını anlatarak, “Ben eşitlik ilkesini evimden başlattım. Bunu Konyaaltı’nda da sizlerle, sizin desteğinizle yapacağım” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 09-03-2024 17:51

Konyaaltı'nın her yerinde eşitlik olacak

CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, eşi sosyolog Demet Ayne Kotan ile birlikte evde çocuk bakımından yemeğe işleri paylaştığını anlatarak, “Ben eşitlik ilkesini evimden başlattım. Bunu Konyaaltı’nda da sizlerle, sizin desteğinizle yapacağım” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan ve eşi Demet Ayne Kotan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Konyaaltı Sahili’nde düzenlenen partisinin etkinliğinde kalabalık bir kadın topluluğuyla bir araya geldi. 

Sanatçı Pınar Okumuş’un seslendirdiği şarkılar ve şiirlerle şenliğe dönen kutlamaya CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ve CHP Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Nedret Yıldırım Demir de katılarak konuşmalar yaptı. Seçilmesi halinde Konyaaltı’nı eşitlikçi bir şekilde yöneteceklerini söyleyen Kotan, etkinlikte eşi Demet Ayne Kotan ve CHP yöneticileri kadınlarla birlikte katılımcılara karanfiller dağıttı, birlikte erik dalı oynadı ve bol bol fotoğraf çekildi.  

DAHA FAZLA KADIN TEMSİLİYETİ

Cem Kotan, etkinlikte kadınlara hitaben yaptığı konuşmada kadınların temsiliyetine önem verdiklerini vurgulayarak, “Meclis üyesi adaylarımızın üçte biri kadınlardan oluşuyor. Bunun daha da fazlası olacak. Konyaaltı’nı eşitlikçi, eşit temsiliyet üzerinden yöneteceğiz. Müdürlüklerimiz, işe alımlarımız böyle olacak. Bu bizim ana ilkemiz olacak” dedi.

Projeleri kadınlardan gelen talepleri değerlendirerek yaptıklarını ifade eden Cem Kotan, şöyle konuştu: “Projeleri hazırlarken hep kadınları düşündük, anneleri düşündük, üniversiteye hazırlanan genç kardeşlerimizi düşündük. 41 projeyi sizden gelen taleplerle oluşturduk. Kadınlar için hobi atölyeleri düzenleyeceğiz, kreşleri iki katına çıkaracağız. Neden? Konyaaltı kadınları özgür olsun, işgücüne katılsınlar diye.”

KARANLIK KÖŞE KALMAYACAK

Kadınların güvenlik sorununun önemine de dikkati çeken CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan, “Parklarımızın, sokaklarımızın aydınlatılması önemli. Yani kadınlar için daha güvenli bir Konyaaltı istiyoruz.” Yönetim kadrolarında da eşitlik ilkesini önemsediklerini belirten Kotan,  belediyede kadın emeğine sahip çıkacaklarını dile getirdi. 

Kadınlardan aldığı destek ve güçle yola çıktığını belirten başkan adayı Kotan, “CHP ülkemizi kuran, Kurtuluş Savaşı’ndan çıkan bir parti. Milli Mücadele’de gerideki tüm lojistik hizmetleri bu ülkenin kadınları yaptı.Yeri geldi ön cephelerde yer aldı. Böyle bir partinin temsiliyetiyle, adaylığıyla karşınızdayım. Göreve geldiğimde Mustafa Kemal’in ilkeleriyle, bu bayrak ve bu ülkenin sevdasıyla, sizlerden aldığım güçle görevimi yapacağım. Sizlerin fikirlerine ve düşüncelerine değer veren bir belediye başkanı olacağım. Her zaman yanınızda olacağım” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ

Eşi Demet Ayne Kotan’ın en büyük destekçisi olduğunu anlatan Cem Kotan, “Adaylık sürecinde fikrimi ilk olarak eşimle paylaştım. Biz evde her zaman ortak karar alırız” dedi. Sosyolog olan eşi Demet Ayne Kotan’ın bilgi ve birikimiyle her zaman kendisine destek verdiğini, kadın politikalarını, projeleri oluştururken de eşinden fikir aldığını kaydeden  ve eşine teşekkür eden Cem Kotan, şöyle devam etti: “Evdeki her şey eşittir bizde. Çocuğun bakımının yarısı bana aittir. Haftada en az  iki gün evde yemeği ben pişiririm. çünkü  evde herşeyde eşit olmak zorundayız. çok da güzel yemek yaparım.” 

Demokrasinin söylemde değil hayatın her alanında olması gerektiğini kaydeden Cem Kotan, “Ben eşitlik ilkesini evimde yaşatarak başlatıyorum. Bunu Konyaaltı’nda da sizlerle birlikte, sizin desteğinizle yaşatacağım. Konyaaltı’nın her yerinde kadın ve erkek eşitliği olacak. Bu temsiliyet düzeyinde de olacak” dedi.    

KADIN ÖZGÜRLEŞİRSE DÜNYA ÖZGÜRLEŞİR

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz de konuşmasında, kadınlar olarak hak ve özgürlükler için mücadele vermekten vazgeçmeyeceklerini söyledi. Gündüz, “Kadınlar değişirse dünya değişir. Kadınlar olarak çok güçlüyüz, gücümüzün de farkındayız. Örgütlü olmaya ve bize bırakılan bu mirası büyütmeye devam edelim. Bir kadının özgürleşmesi demek dünyanın özgürleşmesi demek” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerin kadınlar için önemine vurgu yapan Gündüz, “Önümüzde bir yerel seçim var. Kadınların doğru seçim yapması, kent için, mahalle için çok kıymetli. Unutmayalım mücadelemiz bitmeyecek” dedi.

CHP Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Nedret Yıldırımdemir de “Bütün kadınlar güçlüdür. Birleşirsek daha da güçlü oluruz. Türkiye’de çok önemli şeylere imza atmamız gerekiyor, buna ihtiyacımız var” dedi. Zübeyde Hanım’ı da anan Demir, “Zübeyde Hanım, dünyaya bir Mustafa Kemal Atatürk getirdi. Atatürk gibi evlatlar yetiştiren bu dünyaya değer katan tüm kadınlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONYAALTI Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI