Bugun...



Konyaaltı’nda satranç heyecanı başladı

Konyaaltı Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Satranç Turnuvası başladı. Yerli ve yabancı yüzlerce sporcu, bir hafta boyunca büyük ödül için mücadelede edecek.

facebook-paylas
Tarih: 11-09-2022 20:35

Konyaaltı’nda satranç heyecanı başladı

Konyaaltı Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Satranç Turnuvası başladı. Yerli ve yabancı yüzlerce sporcu, bir hafta boyunca büyük ödül için mücadelede edecek.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası başladı. Turnuva açılışında 38’i yabancı sporcu olmak üzere yaklaşık 550 sporcu yerini aldı. Aileleri ile birlikte gelen sporcular, bir hafta boyunca büyük ödül için mücadele edecek. Düzenlenen turnuvaya A,B,C kategorilerinde 276 sporcu ve 38 ünvanlı sporcu da katılım sağladı. Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva ailelerinde yoğun ilgisi ile karşılandı. Çocukları ile birlikte gelen aileler, müsabakaların başlaması ile birlikte salon dışında heyecanlı bekleyişe geçti. Turnuva öncesinde açılış konuşması yapan Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karabulut, “Başkanımız Semih Esen’in selamlarını sizlere iletiyorum. Başkanımız adına hepinize başarılar diliyorum” dedi. Turnuva açılışında Türkiye satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu, Antalya Satranç İl Temsilcisi Osman Akdoğan ve turnuva Başhakemi Şükrü Acar da yerini aldı. Turnuvaya 07-12 yaş kategorilerinde mücadele etmek isteyen sporcuların ise www.konyaaltiopen.tsf.org.tr adresinden 15 Eylül tarihine kadar başvuru yapabileceği bildirildi. Bu kategoride mücadele edecek sporcuların karşılaşmalarının 17-18 Eylül’de yapılacağı açıklandı.


TURNUVAYA ÖZEL HAZIRLANDILAR
Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası’na katılan sporcular, hazırlık dönemini özel hamle ve stratejiler ile hazırlandıklarını ifade etti. Konyaaltı’nda düzenlenen turnuvanın Türkiye’nin önde gelen büyük turnuvalarından olduğunu söyleyen sporcu Umut Bekir Ağaoğlu, böyle önemli ve büyük bir turnuvanın Antalya’da düzenlemesinin kendisi için gurur verici olduğunu ifade etti. Turnuvada yapacağı açılışları önceden çalıştığını belirten Ağaoğlu, “Ben A kategorisinde yarışacağım. Turnuvada yapacağım açışları çalıştım ve soruları çözdüm” dedi. Turnuvanın düzenlendiği yeri beğendiğini söyleyen bir diğer yarışmacı İlayda Acar ise, “Güzel ve rahat bir ortam var. Zaten camiadaki çoğu isim de burada. Güzel tasarlanmış. Ben açıkçası beğendim. Turnuvadan bir hafta önce kendimi kampa soktum. Verimli bir kamp süreci geçirdim” şeklinde konuştu. Oğlunu turnuvaya getiren anne Nevin Sürücü, güzel bir turnuva ortamı hazırlandığını söyledi. Oğlunun, bu gibi turnuvalara sık sık katıldığını söyleyen Sürücü, “İkincisi düzenlenen turnuvanın Antalya’da olması bizim için ayrıca güzel. Yaklaşık 6 yıldır satrancın içindeyiz” dedi. Turnuvaya evde yaptığı maçlar ve okuduğu kitaplarla hazırlandığını söyleyen sporcu Efe Mustafa Sürücü, katıldığı turnuvalarda birinciliklerini olduğunu, bu turnuvada da ilk üçü hedeflediğini belirtti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONYAALTI Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI