Bugun...



Konyaaltı'nda Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlandı

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü münasebeti nedeniyle Konyaaltı ilçesinde kadın çiftçilerimize yönelik kahvaltı programı düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 15-10-2021 18:09

Konyaaltı'nda Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlandı

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü münasebeti nedeniyle Konyaaltı ilçesinde kadın çiftçilere yönelik kahvaltı programı düzenlendi.
Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte Konyaaltı ilçe sınırlarında üreticilik yapan 35 kadın üretici ile birlikte Konyaaltı Kaymakamı Kamil KÖTEN ve eşi, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih ESEN, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba ERKE BOSTAN, Antalya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Serbülent ÜNAL ve eşi, Antalya Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa BALKIÇ ve eşi, Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Canan OTRUŞ ve teknik personeller ile birlikte Konyaaltı Hayat Parkta toplam 50 kişilik kahvaltı programı düzenlenerek kadın çiftçilerimizle bir araya gelindi.
Gerçekleştirilen etkinlikte Konyaaltı Kaymakamı Kamil KÖTEN, konuşmalarında Konyaaltı’nda yetiştiricilik yapan kadın çiftçilerimizin sadece Konyaaltı sınırlarına değil tüm Antalya ya yetiştirdikleri ürünlerini ulaştırdıklarını, üreticiliğin her aşamasında kadının emeğinin büyük olduğunu ve tüm kadın çiftçilerimize vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür etti.


İlçe Tarım ve Orman Müdürü Canan OTRUŞ;  Ülkemizde tarımsal işgücünün %41,5 ini kadınlarımız oluşturmaktadır. Küçük çiftçilerimizin çoğunluğu kadın emeği ile ayakta durmakta, kadınlar olmadan tarım ve kırsal toplumun varlığı sürdürülemez. Dolayısıyla onlar aslında bizim gizli kahramanlarımızdır. Tarlasında, bahçesinde, ahırında, evinde gece gündüz demeden çalışarak, ailesine ve ülkemize üretim ile destek veren kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Gününü tebrik ediyorum.
İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Serbülent ÜNAL; Tarım ve Orman Bakanlığımız kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak projelerimizde ve faaliyetlerimizde onlara öncelik veriyor. Kadın çiftçilerimizin bilinçli üretim yapmasını sağlamak için teknik destek veriyoruz diyerek kadın çiftçilerin Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
Kahvaltı programı sonrasında davetli kadın çiftçilere çiçek takdiminde bulunuldu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONYAALTI Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI