Bugun...



Kiralık araç firması 19 bin 500’ü geçti

CHP Milletvekili Gürer’in önergesine Bakan Soylu yanıt verdi…

facebook-paylas
Tarih: 07-08-2022 18:07

Kiralık araç firması 19 bin 500’ü geçti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkemizde kiralık araç alanında faaliyet yürüten firma sayısının 19 bin 598 olduğunu açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde kiralık araçlarla ilgili rakamsal verilerin açıklanmasını istedi.
Gürer, Bakan Soylu’dan şu soruların yanıtlanmasını istedi:
“Emniyet Genel Müdürlüğü kiralık araç bildirim sistemine kayıtlı kiralama yolu ile ülkemizde günlük kaç araç kullanılmaktadır? Kapsamda faaliyet gösteren firma sayısı kaçtır?
Kiralama yoluyla çalınan araç olayı var mıdır? 2021 yılında kiralama yoluyla çalınan araç sayısı kaçtır? Kiralama yoluyla araç çalanlardan kaç kişi yakalanmıştır? Adli işlem sonucu kaç kişi tutuklanmıştır?”


548 BİN KİRALIK ARAÇ VAR
CHP Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Soylu, (KABİS) Kiralık Araç Bilgi Sistemine kayıtlı 19 bin 598 firmanın bulunduğunu belirtti.
Bakan Soylu, kiralaması devam eden araç sayısının ise 548.470 olduğunu bildirdi.
 CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kiralık araç önemli bir sektöre dönüştüğüne dikkat çekerek firmaların yanında kamu da çok sayıda kiralık araç kullanıldığını belirtti. Kamuda araçların kiralık olması nedeniyle şoförlerinde taşeron firmalarca sağlanması sonucu mağdur olan binlerce kamudaki kiralık araç şoförünün de çalıştığı kurumun kadrosuna geçmek istediğini de ifade etti. Bakan, bazı soruları yanıtsız bıraktığını, günlük kiralık araç kullanımının bu bağlamda önemli bir veri olacağına işaret edip bu bağlamdaki yönelişin de ölçülmesinin olanaklı olabileceğini de belirtti.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kiralık araç sektörünün her geçen gün daha da önem kazandığına dikkat çekerek özel firmaların yanı sıra kamunun da çok sayıda kiralık araç kullanıldığını belirtti. Kamu sektöründe araçların kiralık olmasının şoförlerin de taşeron firmalarca sağlanması sonucunu doğurduğunu ve bu durumdan mağdur olan kamudaki binlerce kiralık araç şoförünün de çalıştığı kurumun kadrosuna geçmek istediğini ifade etti. Ayrıca, Bakan'ın bazı soruları yanıtsız bıraktığını, günlük kiralık araç kullanımının bu bağlamda önemli bir veri olacağına işaret ederek bu bilgiler ile beraber sektördeki yönelişe dair ölçümlerin de olanaklı olabileceğini belirtti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI