Bugun...



KETOB Başkanı Dinçer Sarıkaya değerlendirmelerde bulundu

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya sezonu ve turizmdeki gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi.

facebook-paylas
Tarih: 13-05-2023 19:43

KETOB Başkanı Dinçer Sarıkaya değerlendirmelerde bulundu

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya sezonu ve turizmdeki gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi. Antalya olarak sezona hazır olduklarını belirten Sarıkaya, 14 Mayıs seçimleri sonrası yurt dışından hareketlenmenin başlayacağını mayıs ayı sonu itibariyle de  % 60-70’lere varan doluluklara ulaştıklarını söyledi. Özellikle alternatif turizm kanallarının Antalya’da ve bölgeleri Kemer’de geliştirilmesi konusunda  çalışmaların olduğuna da dikkat çene Başkan Dinçer Sarıkaya, nevsimin buna izin verdiğini ve mevsimin uygun gitmesi ile sezonun da uzamasının mümkün olacağını ifade etti.
Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya şu değrlendirmelerde bulundu:


Mayıs ayı sonunda % 60-70’lere varan doluluklara ulaştık!
“2020 yılından bu yana gelen olumsuzlukların yavaş yavaş biteceğine inanıyoruz. Şu anda Türkiye’nin önünde önemli günler var. Özellikle 14 Mayıs’taki seçimler önemli. Bu seçimleri yurt dışındaki ülkeler de yakinen takip ediyorlar. Dolayısı ile bu durum turizmi de etkiliyor. Şu an gelen rezervasyonlar hafif hafif ivme kazanmaya başladı. Mayıs ayı sonunda % 60-70’lere varan doluluklara ulaştık. Turizm,yurt dışında da olumlu bir hava esip, insanların tatillerini yapmak için karar verdikleri bir ortama hazırlanmış gibi görünüyor. “


Turizm Bakanımızın verdiği hedefler var,bunların ulaşılmayacak hedefler değil!
“Antalya olarak sezona hazırız. Şu ana kadar tüm otellerimiz sezona hazır ama bazı otellerimiz henüz açmadılar. Kısmen inşaatı devam eden otellerimiz var. Onlarda sanırım haziran bayı itibarıyle açacaklar. Turizm Bakanımızın verdiği hedefler var. Bunların ulaşılmayacak hedefler değil diye düşünüyorum. 60 Milyon turist, 56 milyar  gelir sağlanması mümkün. Bu gelir ve turist sayısı son 3.5 aya yayılacak.  Bunların yanında bazı olumsuzluklar da var. Gelirle harcamanın arasındaki makasın açılması hem çalışanımız hem de işverenimizi olumsuz etkiliyor. Dolayısı ile bunlar da oturana kadar biraz mücadelemiz olacak gibi görünüyor. Bu dönemde özellikle çok belirgin maaş artışları yapıldı. Asgari ücretin belirlenmesinden sonra, dengeyi durmak için tüm tesislerde buna dahil olarak kendi personeline ciddi, hatırı sayılır zamlar yaptı. Ama yine de buna rağmen makaslar açılıyor. Özellikle kendi imkanları ile konaklayan otel çalışanları aldıkları maaş ve verdikleri kiralar ile bunu karşılayamıyorlar. Şu anda lojmanda kalan personel daha avantajlı duruma geldi. Nu durumun br düzene oturması için tüm tesisler, işverenler çalışıyor. Umarım bu sorunları kısa sürede atlatırız. Tabi sorunun kaynağı öncelikle gelir düzeyimiz. “


İyi bir sezon geçireceğimizi ümit ediyoruz!
“Turist anlamında bizim planladığımız gelirin üzerine çıkmaya başladık. Dolayısı ile Küçük de olsa % 10 ile % 20’lere arasında fiyat artışları oldu  bu sene. Bu dudum olumlu etkileyecektir. Ama buna paralel olarak giderlerimiz de yükseliyor. Sezon sonuna doğru bakalım bu makası iyice daraltıp, kar oranını yükseltebilecek miyiz? Tabi Antalya’da en çok konuştuğumuz konu, sezonun uzatılması konusu. Bununla ilgili çeşitli toplantılar yapılıyor. Özellikle alternatif turizm kanallarının da Antalya’da,Kemer’de geliştirilmesi konusunda  çalışmalarımız var. Mevsim buna izin veriyor. Mevsimin uygun gitmesi, sezonun da uzamasına neden olacaktır. Ekim ayından sonra toplantı grupları ile bazı otellerimiz açık olarak sezonu devam ettirecek. İyi bir sezon geçireceğimizi ümit ediyoruz. Aynı zamanda temennimiz de herkesin başarılı bir sezon geçirmesi”







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEMER Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI