Bugun...



Kepez sağlıkta altın çağını yaşıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 15 yıllık hizmet döneminde, 68 mahallesi olan ilçeye 41 aile sağlığı merkezi (ASM) yapıldı. Şehir hastanesi, devlet hastanesi ve diş hastanesi ile belediye sağlık merkezi yatırımın geldiği ilçeye, 2 ASM daha kazandırılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 07-02-2024 19:10

Kepez sağlıkta altın çağını yaşıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 15 yıllık hizmet döneminde, 68 mahallesi olan ilçeye 41 aile sağlığı merkezi (ASM) yapıldı. Şehir hastanesi, devlet hastanesi ve diş hastanesi ile belediye sağlık merkezi yatırımın geldiği ilçeye, 2 ASM daha kazandırılıyor. 

Kepez Belediye Meclisinin, Şubat ayı olağan toplantısında on altısı yazılı, biri önerge olmak üzere on yedi gündem maddesi müzakere edilerek, karara bağlandı.
Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan Meclis Başkan Vekili Süleyman Acar, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Cumhur İttifakının Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olmasını, “Adaylığını, şehir için anlamlı buluyorum. Kendisine başarılar diliyorum.” şeklinde değerlendirdi.

“Tütüncü, Antalya’ya altın çağını yaşatacak”
Ak Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir de, Başkan Tütüncü’nün, Büyükşehir adaylığının kendileri için övünç ve mutluluk vesilesi olduğunu söyledi. Demir, Kepez ilçesinde 15 yıl boyunca çok başarılı hizmetlere imza atan Tütüncü’nün, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı kimliğiyle de hizmet başarısını sürdüreceğini söyledi.   
Tütüncü’nün, yaptığı başarılı hizmetlerle hemşehrilerinden ‘Kepez’in mimari’ unvanını aldığını anımsatan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Ali Baki Sarıca da, “Hakan Tütüncü’nün, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Antalya’ya altın çağını yaşatacağına inanıyorum.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Eren Kurt da, Başkan Tütüncü’ye ve partilerinin adayı Muhittin Böcek’e,  Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarılar diledi.
Parti grup sözcülerinin konuşmalarından sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçilen oturumda,  iki mahalleye sağlık tesisi müjdesi çıktı.
Sağlık Bakanlığı, bölge halkının sağlık hizmeti ihtiyacını karşılamak amacıyla Varsak Ayanoğlu ve Göksu mahallelerine ASM yapılmasını yatırım programına aldı.

Varsak Ayanoğlu ve Göksu’ya ASM
Sağlık tesisleri, belediyenin tasarrufundaki 3 bin 500 m2 büyüklüğündeki park alanlarının içerisine yapılması planlanıyor.
Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, ASM’lerin yapılması amacıyla söz konusu alanların Bakanlığa tahsis edilmesini talep etti.
Geçtiğimiz aylarda Kepez Belediye Meclis gündemine alınan yer tahsis isteği, müzakere edilmesi amacıyla Plan ve Bütçe ile Mülkiyeti Değerlendirme komisyonlarına havale edilmişti.

Belediye sağlık için tahsis etti
Komisyonlar, “Planlı Alanlar Yönetmeliğine göre 2 bin 500 metrekareden büyük parklar içerisinde park kullanım işlevini bozmayacak şekilde kamuya ait ASM kurulabilir.” diyerek, tahsise olumlu rapor verdi.
Meclis Başkan Vekili Acar da, komisyonların yer tahsisi uygundur, görüşünü verdiği gündem maddesini oylamaya sundu.
Belediye Meclisi de, Varsak Ayanoğlu ile Göksu mahallelerinde, sağlık tesisin yapılmasının planlandığı belediyenin tasarrufundaki alanların Sağlık Bakanlığı’na 25 yıl süre ile tahsis edilmesini oybirliğiyle kabul etti.
Kabul edilen kararla iki kurum arasında protokol yapılması için Kepez Belediye Başkanına yetki verilmiş oldu.

Yer tahsis kararı, Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüldükten sonra kesinleşmiş olacak.

Tütüncü döneminde Kepez sağlığın merkezi oldu
Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü dönemlerinde Kepez ilçesi, sağlık hizmetinde adeta altın yıllarını yaşadı. Başkan Tütüncü’nün gayretleri, sağlık tesisi alanlarındaki imar ve mülkiyetle ilgili sorunların çözümü ve belediyenin arsa tahsisleriyle Kepez ilçesine, Antalya Şehir Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi, Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Antalya Halk Sağlığı Laboratuvarı yatırımları geldi.
Kepez Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde ilçeye son 15 yılda 41 ASM ve 7 farklı noktaya da 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kazandırıldı. 
Tütüncü döneminin projesi olan belediye sağlık merkezi de şehir sakinlerinin beğenisini kazanan önemli bir sağlık yatırımı oldu.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI