Bugun...



Kepez’den Yeni Mahalle’ye taziye evi

Hemşehrilerinin yaşamına dokunan projeler üreten Kepez Belediyesi, acılar paylaşıldıkça azalır, anlayışıyla Yeni Emek Mahallesi’ne taziye evi kazandırıyor.

facebook-paylas
Tarih: 15-09-2023 18:57

Kepez’den Yeni Mahalle’ye taziye evi

Hemşehrilerinin yaşamına dokunan projeler üreten Kepez Belediyesi, acılar paylaşıldıkça azalır, anlayışıyla Yeni Emek Mahallesi’ne taziye evi kazandırıyor.

Kepez Belediyesi, yakını vefat eden kimselerin taziye dileklerini kabul edeceği mekânları üretmeye devam ediyor.
Cenaze sahiplerinin acılarının paylaşılmasına vesile olan taziye evi, ilçede Çankaya, Güneş, Şafak ve Hüsnü Karakaş mahallelerine yapılmıştı.
Kepez Belediyesi, ilçe sakinlerinden gelen talepleri dikkate alarak Yeni Emek Mahallesi’ne de butik bir taziye evi inşa ediyor.
Muhtarlık hizmet binasının yanındaki alanda yapımına başlanılan taziye evinin zemin beton imalatı tamamlandı ve yapının çelik konstrüksiyon montajına geçildi.
Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü himayesinde inşa edilen taziye evinin 120 metrekare olan kullanım alanında lavabo, mutfak ve oturma salonu bulunuyor.

“ Taziye evi projesiyle acıları paylaşıyoruz “
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, açıklamasında sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçe halkının yaşamına dokunan projeler ürettiklerini söyledi.
Bu kapsamda önceki yıllarda Çankaya, Güneş, Şafak ve Hüsnü Karakaş mahallerine taziye evi kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Hakan Tütüncü, “ Yeni Emek Mahallesi sakinlerimizin de taziye evi talebi vardı.  Bu talebi karşılıyoruz. Mahallemize, yakınlarını kaybeden hemşehrilerimizin baş sağlığı dileklerini kabul edeceği butik bir ‘taziye evi’ yapıyoruz. Bu projeyle, yakınını kaybeden vatandaşlarımızın hem acılarını paylaşacağız hem de omuzlarındaki yükün hafiflemesine yardımcı olacağız.  Taziye kültürünün örf ve adetlerimizde özel bir yeri var.  İmkanlar dahilinde ilçemize yeni taziye evleri yaparak, hemşehrilerimizin acılarını paylaşmaya devam edeceğiz. “ açıklamasını yaptı.

Başkan Tütüncü, Yeni Emek Mahallesi’ndeki taziye evini, inşaatını kısa sürede tamamlayarak hizmete alacaklarını sözlerine ekledi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI