Bugun...



Kepez’den kanala 19. köprü

Kepez Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) kanalının ayırdığı karşılıklı sokakları köprü çalışmasıyla buluşturuyor. Yapımı tamamlanan 19. köprüyle Erenköy ve Kanal mahalleleri arasında kanalın ayırdığı karşılıklı yollar birbirine bağlandı.

facebook-paylas
Tarih: 05-11-2023 18:52

Kepez’den kanala 19. köprü

Kepez Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) kanalının ayırdığı karşılıklı sokakları köprü çalışmasıyla buluşturuyor. Yapımı tamamlanan 19. köprüyle Erenköy ve Kanal mahalleleri arasında kanalın ayırdığı karşılıklı yollar birbirine bağlandı.

Kepez ilçesinin mimari yapı simgelerinden biri olan DSİ kanalının neden olduğu yol sorunu köprü çalışmasıyla çözülüyor.
İnşa edilen köprülerle şehrin ortasından geçen kanalın her iki yanında yer alan karşılıklı sokaklar birbirine bağlanıyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde çevresinin peyzajı ve bitki temizliği yapılan kanalın üzerine 19. köprü de inşa edildi.  
DSİ kanalının çevresindeki mahallelerde zaman içerisinde mülkiyetle ilgili sorunlarının çözülmesinden sonra yeni imar yolları açıldı. Yine bölgedeki nüfus artışı ve kamu binaları yatırımları da yeni ulaşım güzergâhlarının yapılması ihtiyacını ortaya çıkardı.
Kepez Belediyesi de yeni köprüler inşa ederek, hem kanalın iki yakasındaki mahallerde açılan karşılıklı imar yollarını birbirine bağlıyor hem de alternatif ulaşım güzergâhları oluşturuyor.

KARŞILIKLI SOKAKLAR BİRBİRİNE BAĞLANDI

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bu amaçla kanala komşu olan Erenköy ile Çamlıbel mahalleleri arasında 12 metre genişliğinde yeni bir köprü inşa etti. Köprü, Erenköy Mahallesi 4819 Sokak ile Kanal Mahallesi 4710 Sokak arasında Ahmet Vefik Paşa Caddesi’nde yapıldı. Köprü inşaatı, yapının çevresindeki yollarda sıcak asfalt seriminin yapılmasıyla tamamlandı.
DSİ kanalı üzerine inşa edilen bu 19. köprüyle 4819 Sokak ve 4710 Sokak arasında ulaşım sağlanmış oldu.

ANTALYA ŞEHİR HASTANESİ’NE KÖPRÜ

4819 Sokak, devamındaki Şehit Turgut Burkay Caddesi ile Antalya Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlayan Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’ne bağlanıyor. 4710 Sokak ise Sakarya Bulvarı ve Otogar Kavşağı’na ulaşımı sağlıyor. Bu bakımdan DSİ kanalına inşa edilen köprü sayesinde Antalya Şehir Hastanesi ve Otogar Kavşağı arasında alternatif bir ulaşım güzergâhı oluşturuldu.

Kepez ilçesinin iki yakasını buluşturan köprüler, aynı zamanda şehir içi trafiğinin rahatlamasına da katkı sunuyor. 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI