Bugun...



Kepez’den caddelere şehir estetiği

Kepez Belediyesi, ilçedeki caddelerin çevresindeki atıl haldeki alanları yeşillendirerek, bölgeye şehir estetiği kazandırıyor.

facebook-paylas
Tarih: 29-08-2023 14:52

Kepez’den caddelere şehir estetiği

Kepez Belediyesi, ilçedeki caddelerin çevresindeki atıl haldeki alanları yeşillendirerek, bölgeye şehir estetiği kazandırıyor.
Kepez Belediyesi, mahalle parkı yatırımlarını sürdürürken,  çevresindeki altyapı çalışmaları ve konut yapımı tamamlanan caddeleri de yeşil alan düzenlemesiyle güzelleştiriyor. İlçede güzelleştirilen yerlerden biri de ilçenin doğu yakasındaki Kır Çiçeği Caddesi oldu. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, caddenin Beşkonaklılar Bölümü’ne yeşil bir kimlik kazandırıyor. Yeşil alan düzenlemesi, caddenin plan işlevi yeşil bant olan kısmında yapılıyor.
Beşkonaklılar’a yeşil bant Park ve Bahçeler Müdürlüğü, aynı bölgede geçtiğimiz yıllarda 3 bin metrekare (m2) yeşil bant alanını düzenlemişti. Bu düzenlenen alanın devamındaki 634 m2 yeşil bant da plandaki işlevine uygun hale getiriliyor. Yeşil bant düzenlemesi, caddenin bu bölümündeki altyapı çalışmalarının ve konut yapımının tamamlanmasından sonra başlatıldı. Müdürlük işçileri, yeşil alan düzenlemesi kapsamında kamyonlarla getirilen toprağı iş makinesi yardımıyla yeşil bant alanına seriyor. Bu çalışmayla alanın tesviyesi yapılıyor. Zemin, sulama ve aydınlatma tesisatıyla ilgili altyapı çalışmaları bittikten sonra araziye, çim ekimi yapılacak ve zeytin ağaçları dikilecek.
Yeşil bant çalışması devam edecek Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, 634 m2 yeşil banttaki düzenlemenin önümüzdeki aylarda tamamlanacağını, Kır Çiçeği Caddesi’nde yeşil bant çalışmasının devam edeceğini ifade ettiler. Yeşil bant düzenlemesiyle, Kır Çiçeği Caddesi’nin çevresindeki atıl alanlara şehir estetiği kazandırılıyor.
 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI