Bugun...



Kent Konseyi Başkanı GÜNKAF’ta gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 12 üniversitenin desteğiyle düzenlenen Güney Kariyer Fuarı’nın (GÜNKAF) ikinci günü etkinlikleri kapsamında Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt gençlerle buluştu.

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2024 20:41

Kent Konseyi Başkanı GÜNKAF’ta gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 12 üniversitenin desteğiyle düzenlenen Güney Kariyer Fuarı’nın (GÜNKAF) ikinci günü etkinlikleri kapsamında Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt gençlerle buluştu.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HER DAİM DESTEKÇİMİZ

Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Başkan Kurt Antalya Kent konseyini tanıtan bir sunum ve konuşma gerçekleştirdi. Akdeniz Üniversitesi’nin ve Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın her daim desteklerini yakından hissettiklerini dile getiren Başkan Kurt, “Kampüsümüzün kapıları bizlere her zaman açık oldu. Çalışmalarımıza her zaman destek olundu. Akdeniz Üniversitesi gençlerimize ulaşmada bizlere köprü oluyor. Bu bizler için çok önemli. Çünkü gençler bizim yarınlarımız. Geleceği onlar inşa edecek. Kentimizi onlar güzelleştirecek. Gençliğin olduğu yerde hareket var, ümit var. Onun için Üniversitemizin desteğini çok önemsiyoruz.” diye konuştu.

YÖNETİME HALKIN KATILIMINI SAĞLAMAK AMACINDAYIZ

Başkan Kurt, Antalya Kent Konseyi’nin yerel yönetimlere ve karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlamak, Kentin kalkınma, gelişim ve eylem planlarının hayata geçirilmesini sağlamak, Yerel demokrasinin gelişim ve yerleşimine katkıda bulunmak, sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir kent yaratmak amacı ile kurulduğunu ifade etti.

Halkın yerel yönetimlere katılma alışkanlığının kazandırılmasının, tabanda demokratik kültürün, kentlilik bilinci ve sorumluluğunun geliştirilmesi yönünden büyük önem taşıdığını belirten Başkan Kurt, “Antalya Kent Konseyi, Büyükşehir Belediyesi’nin girişimi ile 3 Mart 1997'de; kentteki kamu kurum-kuruluşları, dernekler vakıflar, meslek kuruluşları siyasi partiler, üniversite ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren yapısıyla kentin en geniş katılımlı platformunu oluşturmuştur. Kent yönetiminde yeni bir yaklaşımı, katılımcı yerel yönetim sistemini geliştirme gibi çok önemli bir işlev üstlenmiş bulunmaktadır. Kent Konseyi, kentin güncel sorunları ile ilgilenme yanında; kentleri 21. Yüzyıla hazırlayacak politikaların belirlenmesini, sürdürülebilir kent kavramı içinde gerçekleştirmeyi amaçlarken, aynı zamanda yerel demokratikleşme kültürünü yaymayı, kentlilik bilincini geliştirme hedefini de gütmekte, demokratik yapılanma biçimleri ile kentin en geniş katılımlı  platformudur.” dedi.

Program sonunda Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, sunum ve konuşmalarından dolayı Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt’a teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI