Bugun...



Kemer Yüzme Şampiyonalarına ev sahipliği yapacak

Bu yıl 15’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonları yarışları öncesinde koordinasyon toplantısı yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 19-05-2022 13:53

Kemer Yüzme Şampiyonalarına ev sahipliği yapacak

Bu yıl 15’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonları yarışları öncesinde koordinasyon toplantısı yapıldı.

Tekirova Mahallesindeki Martı Myra Otelde düzenlenen toplantıya, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkan Vekili Recep Yılmaz, Kemer Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Ulvi Gören, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, yarış organizatörü Selçuk Demirel ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, organizasyonun ilk defa Kemer’de yapılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Şampiyonaların, Kemer bölgesi için büyük önem arz ettiğini dile getiren Kaymakam Gemici, “Kemer ilçemiz bir sahil bölgesi. Yüzme etkinliğinin yapılması turizme büyük katkı sağlayacaktır. Yarışları, turizmi çeşitlendiren ve destekleyen bir unsur olarak değerlendiriyorum. Tüm sporculara başlarılar diliyorum.” diye konuştu.
Yarış organizatörü Selçuk Demirel, toplantıda, yarışlar hakkında genel bilgiler vererek güvenlik koordinasyonu hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Yarışlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Antalya Valiliği’nin himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün işbirliği ve koordinasyonu içerisinde, Kemer ve Kumluca belediyelerinin ev sahipliğinde yapılacak.
Phaselis Antik Kenti, Türkiye’nin Maldivleri Suluada ve Kemer Tekirova’nın turkuaz sularında gerçekleştirilecek şampiyona boyunca, 4 günde 8 ayrı parkurda yaklaşık bin 800 sporcu, dostluk, sportmenlik ve rekabet içerisinde sağlığın, güvenliğin ve niteliğin ön planda olduğu Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları’nda kulaç atacaklar.
2022 yılında "Turkuaz Yüzme Serisi” adıyla, Antalya, Bodrum, Göcek ve Marmaris’in birbirinden güzel turkuaz sularında seri halinde düzenlenecek olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nın ilk etabı, 19 - 22 Mayıs 2022  tarihlerinde Akdeniz’in incisi Kemer ve Kumluca’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
Kemer Belediyesi’nin büyük destekleriyle Türkiye’nin değerlerinden biri olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları, yüzme sporunun her yaşta yapılabilecek çok özel, olimpik bir spor branşı olduğuna dair farkındalığı artırmak, bu spora olan sevgiyi aşılamak, yaş gözetmeksizin herkesi bu sporu yapması için teşvik etmek prensiplerini benimsiyor.
Dünyaca ünlü su sporları markası Arena’nın ismini verdiği ve markanın Türkiye Temsilcisi Sportive ile birlikte birbirinden kıymetli vizyon partnerlerinin katkılarıyla gerçekleştirilen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları, Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler dikkate alındığında en yüksek katılımlı ve en kapsamlı yüzme şampiyonalarının başında geliyor.

Kemer Belediyesi Basın Servisi







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEMER Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI