Bugun...



Kemer'de orman yangını

Kemer’e bağlı Göynük Mahallesi Üçoluk Yaylasında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 13-10-2021 10:36

Kemer'de orman yangını

Kemer’e bağlı Göynük Mahallesi Üçoluk Yaylasında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.
Yıldırım düşmesi sonucu çıktığı tahmin edilen yangın, gece saatlerinde rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü.
Sabahın ilk ışıklarıyla hava desteği sağlanan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Gece boyunca orman ve itfaiye ekipleri ile gönüllülerin müdahale ettiği yangın, rüzgarın etkisiyle yön değiştirmesi ve sarp arazi nedeniyle kontrolü güçleştiriyor.
Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 13 arazöz, 4 helikopter, 2 dozer ve çok sayıda orman işçisi müdahale ediyor.
Öte yandan Kemer Belediyesine ait 3 arazöz ve 30 personelin bölgede yardım etmek için beklediği belirtilirken, bölgede yangın ile mücadele eden ekiplere su, ayran ve kumanya ulaştırılıyor.
Yangınla ilgili açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, gece boyunca devam eden yangına sabah saatlerinde havadan müdahalenin başladığını söyledi.
Yangının çıktığı bölgenin sarp bir bölge olmasının yangını kontrol altına almak adına zorluk oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Topaloğlu “Orman Bölge müdürlüğü ekiplerimiz yoğun bir şekilde bölgede çalışıyor. Bizde bölgede Kemer Belediyesi olarak 3 arazöz ve 30 personelimiz ile yardım için hazırız. Bölge oldukça sarp bir bölge. Havadan müdahale ile umarım en kısa sürede kontrol altına alınır.” dedi.

Kemer Belediyesi Basın Servisi







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEMER Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI